3FM nieuws

Triggerfinger in voorprogramma RHCP

  1. Nieuwschevron right
  2. Triggerfinger in voorprogramma RHCP

De Belgische band Triggerfinger staan in het voorprogramma van de Red Hot Chili Peppers op 28 juni (2012) in het Nijmeegse Goffertpark.

Eerder was al bekend gemaakt dat de Red Hot Chili Peppers 28 juni op het openluchtpodium in het Goffertpark staan. De grote vraag was nog, welke bands nemen ze mee? Giel had woensdagochtend (14 maart) het verlossende woord. Het belooft een extra groot feest te worden in het park die avond want RHCP heeft het Belgische rocktrio Triggerfinger en de Malinese band Tinariwen gevraagd om het voorprogramma te verzorgen!

Triggerfinger op 1 in de Mega Top 50

De mannen van Triggerfinger staan op dit moment op 1 in de Mega Top 50 met hun cover van Lykke Li's single 'I Follow Rivers'. Ze namen hun gestripte versie van de track een tijdje geleden live op bij Giel. Er was zo veel vraag naar, dat ze besloten hem op single uit te geven.

>> Check de cover van Triggerfinger hier

Malinese band Tinariwen

De naam Tiwaniren zegt je misschien nog niet veel. Toch heeft de Malinese band zijn sporen al ruim verdiend. De band maakt een mix van traditionele muziek en westerse rock en popmuziek. Met westerse instrumenten spelen ze hypnotiserende worldbeat. Jarenlang speelden ze alleen in Afrika maar met hun veelgeprezen album 'Aman Iman' uit 2007 maakte de rest van de wereld kennis met ze. Onlangs ontvingen ze een Grammy Award in de categorie Best World Music Album voor hun laatste album 'Tassili'.

3FM presents: Red Hot Chili Peppers

Donderdag 28 juni 2012
Goffertpark - Nijmegen
Entree: € 64,90 (incl. servicekosten)
Aanvang: 18.00 uur

De voorverkoop van het concert is al begonnen. Kaarten zijn verkrijgbaar via livenation.

Ster advertentie
Ster advertentie