3FM nieuws

Wat is er ooit gebeurd met De Mosselman?

foto: YouTube - Mosselvlafoto: YouTube - Mosselvla
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat is er ooit gebeurd met De Mosselman?

Bandje, besta je nog? Dat is de vraag waar de middagshow van Barend & Benner elke week antwoord op zoekt. Deze week is het aan Nederlands producer De Mosselman om te vertellen of we nog nieuwe vrolijke liedjes kunnen verwachten. Of is zijn muziekcarrière gestrand in Scheveningen?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hilarische mossels

Zeg, ken jij De Mosselman? Dan hebben we het natuurlijk over Sander Scheurwater. In 1997 werd hij bekend met zijn single 'Mossels', een ietwat hardere versie van het welbekende kinderliedje. Sander kwam op het idee om de Happy-Hardcoreversie van het nummer te maken toen hij lid was van de hardcoreformatie Human Resource. "Van het een op het andere moment stonden er schoolklassen voor de deur, optredens, discotheken. Dat was echt hilarisch."

Wat Sander in die tijd kreeg voor een optreden als De Mosselman? "Het zal niet heel veel geweest zijn anders had ik het meteen geweten." In 1998 stortte de scène alweer in. "Dat was mede te danken aan nummers zoals Mossels en je had natuurlijk ook Hakkuhbar en dat soort fratsen." In 2010 heeft hij onder dezelfde pseudoniem nog een hardcoreversie van Sha-La-Lie-Sha-La-La van Sieneke gemaakt.

Bandje besta je nog?

Als je De Mosselman opzoekt, zie je dat er weer een nieuw nummer achter zijn naam staat. Hij was gevraagd om te draaien op X-Qlusive Holland met Altijd Larstig & Rob Gasd'rop. Dit betekent alleen niet dat hij definitief weer teruggekeerd is, maar alleen incidenteel. Sander heeft sinds 2009 een eigen keukenzaak. Dus wil je laten zien dat je De Mosselman kent? "Dan zou ik gewoon naar Sliedrecht komen, naar de Prisma en daar staat het pannetje mosselen klaar."

Ster advertentie
Ster advertentie