3FM nieuws

Coldplay op Pinkpop en Rock Werchter

  1. Nieuwschevron right
  2. Coldplay op Pinkpop en Rock Werchter


Coldplay is headliner van Pinkpop 2011. Dat vertelde mister Pinkpop Jan Smeets dinsdagochtend 30 november aan Giel op 3FM. Maar ook Rock Werchter wist de band te strikken.

Coldplay is de eerste act die bekend is gemaakt voor Pinkpop 2011. Jan Smeets bracht het inmiddels uitgelekte nieuws officieel bij Giel op 3FM. Coldplay is een Hoofdact met de hoofdletter H.

Coldplay op Pinkpop 2011, Kings of Leon ook?

Jan Smeets, de grote baas van Pinkpop, wilde wel alvast de allereerste act voor Pinkpop bekendmaken. Coldplay dus. Op de zaterdag. Maar misschien ook Kings of Leon. "Daar zijn we druk mee bezig," aldus Jan Smeets. Zeker is in elk geval dat de volgende acts niet op Pinkpop staan: geen U2, geen System of a Down. Dat was veel te duur.

Pinkpop wordt een bioscoop

In tegenstelling tot de collega's van Lowlands wilde Pinkpop niet nu al in de voorverkoop. "Wij willen geen tweedeling in de maatschappij. Sommigen moeten hard sparen voor Pinkpop en hebben nu niet meteen het geld liggen. Je kunt beter nu je geld geven aan Serious Request." Smeets is aan het onderzoeken of het juridisch mogelijk is om een bioscoop te worden. Dan geldt er wel een btw van 6 procent.

Coldplay en Iron Maiden op Rock Werchter

Maar niet alleen Pinkpop kan Coldplay op zijn lijstje zetten. Ook het Belgische festival Rock Werchter heeft de Britse band weten te regelen. Coldplay sluit zaterdag 2 juli de derde dag af. De volgende dag treedt de Britse metalband Iron Maiden op. Vorige week wist Rock Werchter de eerste twee namen te bevestigen. En dat waren ook niet de minste: Kings Of Leon en The Chemical Brothers.

Rock Werchter wel eerder in vooverkoop

Rock Werchter gaat in tegenstelling tot Pinkpop wel eerder in de voorverkoop. Kaarten zijn vanaf zaterdag 4 december te koop.

Ster advertentie
Ster advertentie