3FM nieuws

Gotye had 3FM Megahit-single bijna weggegooid

  1. Nieuwschevron right
  2. Gotye had 3FM Megahit-single bijna weggegooid

Gotye: ‘'Somebody That I Used To Know’ was een grote beproeving om af te maken’.

De Australische radiozender triple j sprak met Wally De Backer, beter bekend als Gotye, over zijn nieuwe album Making Mirrors. Daar deed Gotye een verrassende bekentenis over de succesvolle single ‘Somebody That I Used To Know’. Hij had het bijna opgegeven met de track.

Opgeluchte Gotye

Nadat hij er zes maanden in zijn eentje aan had geschaafd, was hij nog niet tevreden en wilde hij het eigenlijk niet meer afmaken. Gotye: "This song was so much harder and more frustrating to finish that it almost got beyond the point of me being able to feel that satisfaction with it.”

Pas met de komst van zangeres Kimbra die de vrouwelijke vocalen voor haar rekening neemt, kon hij weer een beetje positief worden over de track. Maar, gaf hij toe aan triple j, hij was eigenlijk vooral opgelucht dat het nummer eindelijk af was en het enthousiasme over de track was nog ver te zoeken.

Gotye's single platina

Gelukkig maar dat de zangeres op het juiste moment voorbij kwam, want de single is een groot succes. In Australië heeft het al de platina status bereikt, er zijn meer dan 70.000 van verkocht. Dat gebeurt tegenwoordig niet zo snel meer met een single.

Ster advertentie
Ster advertentie