3FM nieuws

Drake started from the bottom and now he's everywhere

  1. Nieuwschevron right
  2. Drake started from the bottom and now he's everywhere

In slechts zeven jaar van een klein EP'tje naar drie wereldhits op een rij: Drake heeft z'n shit goed op orde. Maar hoe doet hij dat?

Dat Drake geen hype is, maar een blijvertje (haha) weten we nu wel. Drake is alweer zeven jaar bezig en heeft z'n plekje in de muziekbizz inmiddels wel gevonden. Meerstal ergens bovenaan de charts.

CV'tje hoor!

In 2009 bracht Drake zijn eerste EP uit, So Far Gone. Dat beviel hem zo goed, dat hij er in de vijf jaar daarna maar meteen nog vier albums uitgooide. Daarmee gaf hij zijn carrière een flinke duw in de goede richting, maar de échte klappers vind je op Views uit 2016: 'One Dance', 'Controlla', 'Too Good'... Drake is binnen.

Er is geen hitlijst meer te bekennen waar hij niet in staat en hij scoorde zelfs een streamingrecord met 'One Dance': meer dan een biljoen plays! Hoe doet hij dat?

Drake is van alles wat

Britse krant The Guardian heeft het een beetje uitgevogeld: het komt door Drake's diversiteit. Drake is en heeft eigenlijk alles. Hij heeft de Amerikaanse kunst van het rappen helemaal onder de knie, maar blijft toch altijd een beetje een outsider (want: Canadees).

Daarnaast groeide hij op in een keurig middle class huishouden en is hij half-zwart en half Joods. Drake spreekt eigenlijk iedereen wel aan, steeds op een andere manier. Zelfs zijn eigen sound is een mix van rap, R&B en pop, waarin hij zingt én rapt. En mocht je zelfs dat niet leuk vinden, dan zijn er altijd nog zijn collabs met andere artiesten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De straat vs. Drakes rijtjeshuis

Als het om teksten gaat, haalt Drake de angel uit zijn raps: hij heeft het niet over heavy onderwerpen als politiegeweld, het harde leven op straat of pittige politieke issues. Zo'n achtergrond heeft hij nou eenmaal niet en faken heeft geen zin. Drake focust qua lyrics liever op de liefde, liefdesverdriet en de struggles van het beroemd zijn.

Het is natuurlijk soms ook best wel een dingetje: iedereen wil je best friend zijn om de verkeerde redenen (hallo, inspiratie voor 'Fake Love'). Altijd op reis zijn, maanden achter elkaar. Vriendinnetjes die je niet vertrouwen met al die meiden om je heen. Alles bij elkaar best wel pittig.

No more Mr. Tough Guy

Al dat gerap over gevoelens maakt van Drake misschien niet de allerstoerste man in de scene, maar da's blijkbaar precies waar de wereld behoefte aan heeft! Ja, die moves in 'Hotline Bling' veranderde Drake in een uitgelachen internetmeme, maar hij hield er ook een monsterhit aan over.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hij heeft daarna alleen geen muziekvideos meer durven maken, maar who cares: hij heeft ze niet eens nodig! 'One Dance' werd by far de grootste hit van 2016. Nu zou het alleen leuk zijn als we die ergens in 2017 ook nog eens live kunnen horen...

Check 3FM.nl/drake voor de laatste updates rondom zijn ZIggo Dome-shows.

Meer Drake en 3FM? Check:

>> Wacht effe, Drake is géén hype?
>> Drake treedt op met Rae Sremmurd
>> Wat betekent OT in 'One Dance'?

Ster advertentie
Ster advertentie