3FM nieuws

Dermot Kennedy op Pinkpop 2022: "I try to take everything in: when I’m 60 that’s what I’ll look back on”

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Dermot Kennedy op Pinkpop 2022: "I try to take everything in: when I’m 60 that’s what I’ll look back on”

Deze dertigjarige Ierse singer-songwriter staat nog niet zo heel lang in de spotlights, maar in een korte tijd wist hij de harten van vele mensen te veroveren. Onder meer met zijn nummers 'Power Over Me' en 'Better Days' eindigde hij hoog in de Nederlandse hitlijsten. Zondag mocht de Ier op het IBA Parkstad Stage podium klimmen en zijn poëtische singer-songwriter nummers voor ons zingen.

Voor zijn optreden sprak 3FM-dj Herman met hem over het bijzondere gevoel dat hij krijgt van optreden en zijn plannen na Pinkpop.

Optreden

Dermot heeft een bijzondere band met het live uitvoeren van zijn muziek, ooit zei hij: "There is no better feeling than performing: I'll spent my life chasing the power of it". Maar wat is dan dat gevoel waar hij achteraan zit? "Het is niet het gevoel dat je hebt wanneer je wordt weggeblazen door het publiek en je daar staat met kippenvel, maar meer dat je je best doet om mentaal aanwezig te zijn. Om alles zo helder mogelijk in je op te nemen. Wanneer ik 60 ben is dat juist hetgeen waar ik op terug zal kijken."

Toch vindt Dermot zijn eigen uitspraak een beetje beangstigend. "Ik weet niet of ik dit de rest van mijn leven zal blijven doen. Het is verslavend. Wanneer ik vrije tijd heb merk ik dat ik rusteloos word en angstig omdat ik het mis... ik ben er verslaafd aan denk ik."

Weinig tijd voor vakantie

Als iemand de komende tijd het druk heeft is dat Dermot wel. De show op Pinkpop was zijn laatste festival optreden voor een tijdje, maar dat betekent niet dat hij stilzit. "Ik heb drie dagen vrij, maar daarna gaan we de grootste shows die we ooit hebben gedaan spelen in Ierland. Drie avonden achter elkaar met 20.000 mensen."

Support act voor Shawn Mendes

Na de optredens in Ierland vliegt de band door naar Amerika om aan de slag te gaan als support act voor Shawn Mendes. "Hij vroeg het jaren geleden, maar het is best een grote verantwoordelijkheid om iemand voor een tijdje te ondersteunen. Je moet zeker weten dat het een goed idee is, want je hebt natuurlijk ook je eigen carrière. Dit keer komt het gelukkig goed uit. Ik ben in ieder geval enthousiast, want wij zijn nog nooit een support act geweest voor iemand!"

Ster advertentie
Ster advertentie