3FM nieuws

Schotse Universiteit verbiedt 'Blurred Lines'

  1. Nieuwschevron right
  2. Schotse Universiteit verbiedt 'Blurred Lines'

De universiteit van de Schotse stad Edinburgh verbiedt het nummer 'Blurred Lines' van Robin Thicke, omdat het volgens het schoolbestuur een ongezond beeld van seks geeft.

Billboards nummer 1-hit 'Blurred Lines' van Robin Thicke is verboden op de Schotse Universiteit van Edinburgh. Het schoolbestuur vindt dat er door dit nummer een ongezond beeld kan ontstaan over seks en de instemming van een vrouw daarin.

School voert campagne tegen stereotype

De school voert het End Rape Culture and Lad Banter on Campus-beleid en het verbieden van 'Blurred Lines' is daar onderdeel van. Het doel is om de stereotype ideeën rondom seksualiteit te veranderen.

Teksten Robin Thicke vrouwonvriendelijk

Ook wil deze campagne voorkomen dat de vrouw als een 'ding' wordt gezien. Teksten als "I'll give you something big enough to tear your ass in two" werken daar volgens het beleid niet aan mee.

Robin Thicke: "'Blurred Lines' juist feministisch"

Thicke zelf vindt zijn hit juist heel feministisch, vertelde hij eind juli in het Amerikaanse tv-programma The Today's Show. "Dit nummer is met de beste intenties en respect voor vrouwen gemaakt. Als je goed naar de tekst luistert ('that man is not your maker") weet je dat het een feministisch nummer is." Daarnaast vindt de zanger dat zijn nummer een positief gesprek kan openen tussen man en vrouw.

Parodie op 'Blurred Lines'

Het beleid van de school in Schotland is geen uitzondering. In Nieuw-Zeeland maakten rechtenstudenten een feministische video als reactie op Thickes nummer en bijbehorende videoclip. Deze parodie, waarin halfnaakte vrouwen vervangen zijn door mannen, heeft de titel 'Defined Lines' en werd na één dag al meer dan driehonderdduizend keer bekeken.

Thicke Parody - 'Defined Lines'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Robin Thicke - 'Blurred Lines'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie