3FM nieuws

The Maccabees live bij Giel

  1. Nieuwschevron right
  2. The Maccabees live bij Giel

Drie keer lijkt scheepsrecht voor de Britse heren van The Maccabees. Met album nummer drie staan ze op het punt om Europa te veroveren.

Given To The Wild heeft het nieuwe derde album van The Maccabees. 3FM was meteen overtuigd en bombardeerde het al tot week-cd. Deze maand trekken de heren door Europa om hun nieuwe album te presenteren. Woensdag (8 februari) stonden ze in alle vroegte al op De Speelplaats bij Giel.

Pelikanen, seks en The Maccabees

Met een single die 'Pelican' heet, was het een kleine stap naar dierendeskundige Freek Vonk, die voor de gelegenheid omgedoopt was tot Freak Spark. Freak gaf de heren een spoedcursus over het seksleven van de pelikaan. Altijd nuttig om te weten, toch?

Maar waarom heet de single eigenlijk Pelican vroeg Giel zich af? Dat was een hele goede vraag, het had iets met de zorgzaamheid van het beestje te maken, maar voor meer uitleg was het duidelijk nog te vroeg op de ochtend voor de heren.

Lowlands?

Giel noemde 'Pelican' een echt festival anthem. Over festivals gesproken, komen ze deze zomer nog naar Nederland? Op die vraag leek een van de Maccabees zijn mond voorbij te praten. Het is nog niet officieel bevestigd, maar je zou ze zomaar eens op Lowlands tegen kunnen komen...

The Maccabees live

Ook voor negen uur 's ochtends klonk The Maccabees super strak:

Ster advertentie
Ster advertentie