3FM nieuws

Hiep hiep hoera, Wijnand is 27 jaar!

  1. Nieuwschevron right
  2. Hiep hiep hoera, Wijnand is 27 jaar!

De slingers mogen weer aan het plafond en de taart staat weer op tafel in Huize Speelman. Wijnand is vandaag alweer 27 jaar oud geworden.

(Foto: Mcklin)

Een levensgevaarlijke leeftijd dat 27 (vraag dat maar aan Kurt Cobain, Amy Winehouse en Jimi Hendrix), maar Wijnand lijkt zich er wonderwel doorheen te slaan. Als verjaardagscadeautje heeft hij van 3FM een gloednieuwe weekendshow gekregen. Maar wie is de man achter Weekend Wijnand? Wat drijft deze over het algemeen goedgemutste snuiter? We stelden hem 27 levensvragen om daar achter te komen.

Je basisgegevens

  • Naam: Wijnand Wim Speelman
  • Geboortedatum: 10-08-1988
  • Geboorteplaats: Houten

Welke hobby had je als kind?

"Ik had met mijn buurjongen mijn eigen bedrijfje: Tuin en Stenenlegbedrijf TWW. We kwamen dan voor vijf gulden je tuin schoffelen. Alleen tijdens schoolvakanties."

Wat is je ultieme Guilty Pleasure?

"Larger than Life van Backstreet Boys."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat is je mooiste reis?

"Mijn eerste verre reis naar Thailand. Voor het eerst een lange reis alleen in een vliegtuig en voor het eerst naar Azie. De mensen waren daar overweldigend lief het eten was perfect net zoals het weer."

Wie is je beste vriendin?

"Barend van Deelen, misschien ken je hem wel"

Wat ik vroeger later wilde worden:

"Brandweerman, dominee, gynaecoloog. Dit staat niet op volgorde van belangrijkheid."

Barend of Wijnand?

"Barend."

Britney Spears of Christina Aguilera?

"Christina."

Bassie of Adriaan?

"Bassie, want alles is voor Bassie."

Bassie is een favorietje (foto: Ben Houdijk)

Eerste single:

"'Sometimes' – Britney Spears. Hé, dat klopt niet helemaal met een vraag hierboven. Maar ze was de eerste. "

Michael Mols of Dirk Kuyt?

"Michael Mols. Dirk was ook top in de tijd van Glusevic maar Michael was magic. Ik heb hem ooit een keer in het echt gezien toen hij met het RTL sterrenteam speelde. Nog steeds een prachtige speler."

Stad of platteland?

"Platteland"

Discotheek of kroeg?

"Kroeg"

Fietsen of lopen?

"Fietsen"

Wat is je lievelingseten?

"Kip en dan vooral de 'Pittige Kip’ bij Chinees Speciaal Restaurant SuperHouse in Kanaleneiland! Daar kun je me dag en nacht voor wakker maken."

Wijnand prikt graag een pittig kippetje

Lievelingskleur?

"Blauw"

Lievelingsstad?

"UTRECHT!"

Lievelingsserie?

"Prison Break"

Ik verzamel:

"Aanstekers, festivalbandjes, bonnetjes van musea en OV in het buitenland (van tripjes die ik gemaakt heb) en vinyl-singles."

Dit is niet Wijnand, en hij heeft zijn festivalbandjes ook niet om zijn polsen hangen. Maar hij verzamelt ze wel. Dus deze foto telt een beetje. (Foto: Ben Houdijk)

Koffie of thee?

"Koffie"

Bacon of Nutella

"Bacon"

Nutella of pindakaas?

"Pindakaas"

Welk sport speel je / of heb je gespeeld?

"Op dit moment doe ik vooral aan hardlopen en squash. Natuurlijk voetbal ik ook nog een beetje. Vroeger heb ik veel aan hockey en judo gedaan."

Ik heb een hekel aan:

"Zuurkool"

Favoriete feestdag?

"Kerst"

Favoriete drankje?

"Bier"

Het gekste dat ik met collega’s heb meegemaakt:

"Na een 3FM bowlinguitje bleven Barend en collega X op mijn studentenkamer crashen. Ik ging samen met X nog even een pizzaatje halen. Barend weigerde mee te gaan naar de nacht-snackbar en bleef thuis. Ik zou hem bellen als hij de deur open moest doen. We haalden 2 pizza’s waarvan er 1 na nog geen 5 meter lopen al op de straat sneuvelde. Met de andere onder de arm gingen we vol goede moed naar mijn huis."

"Aangekomen bij de voordeur belden we Barend om de deur open te doen. Maar Barend nam niet op. Ook na tien keer bellen niet. Daarom moesten we om 04:00 uur op een donderdagochtend mijn huisgenoten wakkerbellen om de deur open te doen. Barend bleek in slaap gevallen te zijn toen we koud één minuut vertrokken waren. De volgende ochtend werd ik trouwens wakker van een kat die een haarbal uit stond te kotsen. Dat dacht ik tenminste. Maar het bleek collega X te zijn die stond te kosten op mijn balkon. De nachtelijke pizza was toch niet zo lekker gevallen."

Ster advertentie
Ster advertentie