3FM nieuws

Eindexamenblog: Sabine krijgt eerst onvoldoendes voor schoolexamens

  1. Nieuwschevron right
  2. Eindexamenblog: Sabine krijgt eerst onvoldoendes voor schoolexamens

Tijdens de laatste tentamenweek kreeg Sabine de pech flink ziek te worden, waardoor het allemaal anders liep dan verwacht. En, wordt ze toegelaten op haar vervolgopleiding?

Het einde is in zicht, vorige week heb ik mijn allerlaatste schoolexamen gemaakt. Alle cijfers zijn binnen en het totale gemiddelde van al mijn vakken is een 6,8. Dat is wel een super goed gevoel en wie had dat gedacht?! Ik in ieder geval niet.

De eerste onvoldoendes

Mijn laatste tentamenweek liep dit keer even wat anders dan gepland. Een week voordat ik mijn eerste tentamen zou moeten maken kreeg ik heftige griep, waardoor ik niet kon leren en ik een paar tentamens niet kon maken. Ik heb de helft van mijn toetsen gemaakt en de andere helft moest ik later inhalen. Nu denk je: super chill, heb je langer om te leren! Dat viel pittig tegen en ik raad het niemand aan. Jij moet namelijk nog dingen leren terwijl de rest van de leerlingen al door gaat met andere onderwerpen (zij hebben wel gewoon de tentamens gemaakt in de tentamenweek). En de herkansingen zijn bij ons op school een stuk moeilijker. Daarnaast had ik ook voor vier vakken nog een mondeling, wat ook voorbereid moest worden. Uiteindelijk heb ik het allemaal overleefd en heb ik mijn eerste twee onvoldoendes van dit jaar in the pocket. Maar ik ben al lang blij dat ik al mijn schoolexamens achter de rug heb.

Kracht van herhaling

Ik heb een weekje vrij en ik kon even een paar dagen ontspannen. Ik ben naar wat feestjes geweest en heb gezellige dingen gedaan met mijn vriendinnen. Helaas moet ik nu weer aan de slag en nu is het een kwestie van zoveel mogelijk examens maken, stof herhalen en heel veel oefenen. Ik moet zeggen dat mijn motivatie wel echt beneden het nulpunt is. Als er nog eindexamenkandidaten zijn met goede motivatietips, je mag ze allemaal aan me vertellen, ik heb het hard nodig.

Vervolgopleiding

Naast de schoolstress ben ik ook druk geweest met volgend jaar. Ik heb besloten dat ik een vooropleiding ga doen van de Popacademie in Enschede bij het conservatorium of de vooropleiding Muziektheater van Artez in Arnhem. Ik heb toevallig gisteren een heel formulier met vragen, filmpjes, persoonlijke gegevens, etc. opgestuurd. Nu maar duimen dat mijn toelating goed gaat en ik volgend jaar heel veel met muziek bezig mag zijn. Als ik niet toegelaten word moet ik helaas een plan B gaan verzinnen.

Zonder smarthphone

Met mijn smartphoneloze leven gaat het prima. Inmiddels ben ik er helemaal aan gewend. Ik twijfel wel enorm of ik mijn Nokia hou of dat ik toch weer mijn iPhone uit de kast ga pakken straks. Ik had mijn smartphone namelijk bewust weg gedaan om mij te kunnen focussen op mijn eindexamen en dat is over een maandje al klaar. Dus ik heb nog een maand om even goed de plus- en minpunten tegenover elkaar te zetten en een keuze te maken.

Ster advertentie
Ster advertentie