3FM nieuws

Dit kun je verwachten van Stromae op Lowlands

foto: ANP
 1. Nieuwschevron right
 2. Dit kun je verwachten van Stromae op Lowlands

Stromae stond in 2014 al op Lowlands. Nu flink wat jaren later komt Paul van Haver terug om je zondagavond in de Alpha te betoveren. Dit is wat je kunt verwachten tijdens het optreden.

Eindelijk terug na burn-out

Met ‘Alors On Danse’, ‘Papaoutai’ en 'Formidable' veroverde Stromae rond 2014 onze harten. Na het uitbrengen van deze deze hits, bijzondere clips en legendarische liveoptredens werd het heel erg stil rondom de Belg. Hij verdween uit het leven in de spotlights, kreeg een burn-out door een slechte reactie op een malariamedicijn.

Maar na die heftige jaren is hij terug. Met 'Santé' en 'L'Enfer' als fijne singles, gevolgd door zijn laatste album Multitude als grote comeback. Stromae maakte dit jaar al indruk met zijn optreden bij Matthijs Gaat Door en in februari gaf hij een voorproefje van zijn grote shows in AFAS Live en laten we de samenwerking met Camila Cabello niet vergeten.

Setlist

Het is een drukke zomer, want eerder stond hij op Coachella, Werchter Boutique en Sziget. Op die laatste plek stond hij vrijdag 12 augustus, daar speelde hij onderstaande nummers. Op Lowlands kun jij ongeveer dezelfde lijst verwachten. Opvallend is de hoeveelheid nummers van zijn laatste album. Check 'm hieronder.

 1. Invaincu
 2. Fils de joie
 3. Tous les mêmes
 4. Mon amour
 5. Quand c'est ?
 6. Mauvaise journée
 7. Bonne journée
 8. Papaoutai
 9. Ta fête
 10. Formidable
 11. L'enfer
 12. Santé
 13. Alors on danse


Gekkigheid op het podium

Paul staat van 21:30 tot 23:00 uur in de Alpha. Verwacht veel dans, een vierkoppige band en een uitstekende technische productie. Tijdens zijn show in AFAS Live liet hij al zien dat hij zou gaan toeren met LED schermen gekoppeld aan robotarmen.

Dit kan niet anders dan een fantastische afsluiting van Lowlands worden.

Samen met The Opposites

Wist je dat Stromae en The Opposites samen hebben gewerkt aan een plaat? In 2013 vertelden beide artiesten dat ze ontzettend fan zijn van elkaar en graag samen zouden werken. Wat we nu weten is dat Stromae de beat heeft gebouwd en het daarna naar Willem en Twan heeft doorgestuurd om verder aan te sleutelen. Daar waren ze destijds dan weer net te druk voor waardoor de track helaas nooit is uitgebracht.

Kijk hier het interview terug vanaf 01:44 voor de Stromae samenwerking. Wie weten kruipen ze weer bij elkaar het podium op? Stromae kent de lyrics van 'Thunder' immers uit zijn hoofd.

Lowlands X 3FM

Natuurlijk is 3FM ook dit jaar op Lowlands. Het hele weekend lang hoor je op de radio en zie je online alles over het festival. Denk aan interviews, sessies, verslag vanaf het terrein en nog veel meer gekkigheid. Check hier hoe je dit weekend Lowlands kan volgen op 3FM.

Ster advertentie
Ster advertentie