3FM nieuws

The Stones Roses weer bij elkaar

  1. Nieuwschevron right
  2. The Stones Roses weer bij elkaar

De reunie van The Stone Roses is een feit. De vier heren bevestigen dat ze na bijna 15 jaar weer bij elkaar zijn.

UPDATE: De geruchten over een reunie zijn dinsdag (18 oktober 2011) door de band zelf bevestigd in een persconferentie.

De originele vier bandleden geven in 2012 twee grote concerten in hun thuisstad Manchester en beginnen daarna aan een uitgebreide wereldtour.


Beluister de complete persconferentie van The Stone Roses:

Stone Roses reunion press conference by nmemagazine

Al ongeveer sinds de indieband in 1996 uit elkaar ging, zijn er geruchten over een mogelijke reünie. Die werden telkens vrij snel de kop in gedrukt. Toch lijkt het er dit keer sterk op, dat het nu wel gaat gebeuren.

The Sun start gerucht

Het begon een paar dagen geleden met een artikel in The Sun, waarin beweerd werd dat de vier mannen van The Stone Roses weer samen aan de slag zouden gaan. Er nu wordt gedacht dat de band volgend jaar twee reünieconcerten in de Britse stad Manchester heeft gepland. De roddelkrant is niet de meest betrouwbare bron, maar er zijn meerdere aanwijzingen.

"very important announcement"

Een aantal journalisten heeft een uitnodiging gekregen voor een persconferentie vandaag in Londen waar een "very important announcement" gedaan wordt. Hoewel het niet bevestigd is, wordt ervan uit gegaan dat het over The Stone Roses gaat. Website Gigwise kan ook nog vertellen, dat uit betrouwbare bronnen binnen de gemeente van Manchester is vernomen dat de twee reünieconcerten in de stad een feit zijn.

The Stone Roses zijn weer vrienden

The Stone Roses bestaat uit zanger Ian Brown, gitarist John Squire, bassist Gary "Mani" Mounfield en drummer Alan "Reni" Wren. Brown en Squire hadden jarenlang ruzie, maar dat hebben ze in april (2011) eindelijk bijgelegd.

Ster advertentie
Ster advertentie