3FM nieuws

Tips ter voorbereiding op 'Dag des Oordeels'

  1. Nieuwschevron right
  2. Tips ter voorbereiding op 'Dag des Oordeels'

Waarschijnlijk ben jij helemaal op de hoogte hoe je het best kunt leren, wat je moet doen om te ontspannen en hoe je je zenuwen de baas blijft tijdens een examen. Maar hoe bereid je je nu voor op de examenuitslag?

Voor steeds meer scholieren zitten de eindexamens er dan echt op.... Nou ja, in ieder geval het 1e tijdvak. Tijd om lekker te ontspannen, uren uit te slapen en vooral niet meer te stressen. Maar lukt dat wel? Want hoe goed heb jij je examens gemaakt?

Voor de stresskippen die geen nagels meer over hebben na de eindexamens en nu aan hun teennagels willen beginnen: Examen.nl heeft vijf tips om de 'Dag des Oordeels' te doorstaan.

1) Zorg ervoor dat je vader of moeder de telefoon beheert, zodat je niet in de maling wordt genomen door 'grappige' zusjes en vrienden of grootouders die zijn vergeten dat het 'de dag' is.

2) Blijf bezig, zodat je niet aan de tijd hoeft te denken. Koop bijvoorbeeld een nieuw computerspel en probeer deze uit te spelen.

3) Vecht tegen de stress door letterlijk het gevecht aan te gaan. Wat dacht je van een waterbalonnengevecht of kussengevecht met vrienden?

4) Bedenk wat je doet als je wel/niet slaagt. Welke feestjes wil je sowieso niet missen? Wat ga je doen in je vakantie, ook al ben je niet geslaagd? etc.

5) Slaap door de dag heen. Zorg ervoor dat je een leuk feestje hebt op de avond voor de uitslag en kom niet te vroeg thuis. Tegen de tijd dat je wakker bent, zit er vast al een halve dag op.

Heb jij nog tips? Het artikel van Examen.nl kun je hier lezen.

Ster advertentie
Ster advertentie