3FM nieuws

Stormzy is #5 in de 3FM Live List 2020

foto: Getty Images
  1. Nieuwschevron right
  2. Stormzy is #5 in de 3FM Live List 2020

In de 3FM Live List 2020 vind je 10 artiesten die dit jaar absoluut de moeite waard zijn om live te gaan zien. Stormzy staat op #5, here's why!

Wie is Stormzy?

De 26-jarige rapper (geboren als Michael Ebenazer Kwadjo Omari Owuo Jr.) begon zijn carrière in de grime, maar combineert het tegenwoordig met gospel, r&b en rap. Hij schrijft eerlijke teksten, soms activistisch, die de donkere kanten van de maatschappij en politiek niet schuwen.

Hij headlinede Glastonbury in een custom steekwerend vest van Banksy, won een Brit Award als Best Male Solo Artist, scoorde in Engeland een viral hit met 'Vossi Bop' en pakt nu lekker door met 'Own It', van zijn laatste album Heavy Is The Head.

Dé track

'Crown' werd in 2019 3FM Megahit, maar het nummer waar standaard elke set mee wordt afgesloten is toch echt 'Vossi Bop'. Het nummer dankt zijn titel aan een gelijknamige dansmove, die je ook terugvindt in de video.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Live

Voor zijn show in de AFAS Live ben je te laat: die vond plaats in februari. En Lowlands gaat ook lastig worden: het festival was dit jaar weer supersnel uitverkocht. Hopelijk komt er dit jaar nog een extra showtje in Nederland voor zijn Heavy Is The Head wereldtour.

Ster advertentie
Ster advertentie