3FM nieuws

Word Roadie for a day voor SYML op Pinkpop

  1. Nieuwschevron right
  2. Word Roadie for a day voor SYML op Pinkpop

Altijd al een keer roadie willen zijn van een artiest? 3FM-dj Frank zoekt samen met SYML de ideale roadie die mee wil naar Pinkpop. Hoe vet is dat!?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Roadie for a day

Een grote artiest heeft meerdere roadies die tijdens een tour elke show erbij zijn. Het takenpakket bestaat uit het in- en uitpakken, sjouwen, opbouwen en afbreken. Maar wees niet bang: je hebt genoeg tijd om te genieten van alle mooie momenten op Pinkpop 2019. Wie is die ultieme roadie die met SYML naar Pinkpop gaat?

SYML

Brian Fennel is de man achter SYML. Je zag 'm ook bij 3FM Serious Request: Lifeline. Daar gaf hij een intiem en akoestisch concert in TivoliVredenburg Utrecht. Zijn roots liggen in Wales, maar hij groeit op in de Verenigde Staten nadat hij geadopteerd werd. Tot zijn 18e wist hij niets van zijn roots, maar inmiddels voelt hij het onbewust in zijn eigen muziek.

Zijn uptempo single 'Clean Eyes' hoor je al een langere tijd op 3FM en is favoriet bij de 3FM-dj's. Nu ligt eindelijk zijn debuutalbum in de winkels en lijkt hij een nieuwe weg in te slaan door zijn vertrouwde gitaargeluid te combineren met elektronische, melancholische beats, toch voelt het vertrouwd. Zijn album produceerde hij grotendeels zelf, maar kreeg op sommige tracks hulp van Mark Ralph (producer van Years&Years en Clean Bandit).

SYML staat ook nog op:
25-6 Hedon Zwolle
26-6 Doornroosje Nijmegen
15-10 Paradiso Amsterdam

Ster advertentie
Ster advertentie