3FM nieuws

Gekkigheid rondom The Stones

  1. Nieuwschevron right
  2. Gekkigheid rondom The Stones

Als er zó'n legendarische band (want dat zijn ze) als The Rolling Stones naar Nederland komt, gebeurt er wat bijzonders. We vatten de gekkigheid kort voor je samen.

"Zijn The Rolling Stones in Nederland?" "Nee, joh! Echt!?" Dit gesprekje zal je niet veel hebben gehoord, want het kan je niet ontgaan zijn. Dat zorgt voor gekte. Pure gekte, zelfs als het al het 37e bezoek aan Nederland is! Bij fans die niet meer te houden zijn, maar ook bij anderen die gewoon leuk meedoen. Een overzicht...

De entree

Het begon allemaal donderdagavond met de aankomst van The Stones op Aachen airport. Dit deden ze uiteraard in hun eigen Stones-jet onder toeziend oog van een trouwe schare fans. Overigens zagen zij bar weinig, want de mannen gingen vliegensvlug de auto in en naar hun château in Houthem.

De rider

Eenmaal in het land hebben Mick en zijn merry men ook genoeg eisen (in de bizz noemen we dat de rider). Leuk detail: het viertal op leeftijd neemt een compleet Engels interieur mee naar de backstage, voor een gezellig cottage-gevoel in hun kamers.

Daarnaast willen de mannen snookeren, dus staat er naast de gebruikelijke pingpongtafel ook een snookertafel op de rider. Mister Jagger wil pertinent géén bloemen in zijn wachtkamer, terwijl de andere bandleden heel graag witte lelies op hun kaptafel willen. De band heeft een 200 pagina lange handleiding naar Jan Smeets gestuurd, dus we kunnen nog even doorgaan.

Lokaal eten

Wanneer de mannen zijn aangekomen in die pico bello backstage, moeten ze voor ze het podium opgaan ook even eten. Ze laten de keuze aan de organisator. Eén gelukkige Limburgse chef mag de shepherd's pie voor de mannen maken.

The Rolling Stones en kerkklokken

Het viertal klimt in ieder geval uitgerust het podium op, want op hun verzoek heeft de klokkenluider van Houthem een dag vrij genomen en zijn klokkenspel stil laten hangen.

Ondertussen doet de Dom in Utrecht exact het tegenovergestelde door twee uur lang op zaterdagmiddag Stones-nummers te spelen.

Nu het waarmaken

Zaterdagavond gaan de mannen op leeftijd het waarmaken. The Rolling Stones op Pinkpop! En ondanks dat immens grote succes zijn ze zo gewoon gebleven...

Meer bizarre riders

Want Jan Smeets liet weten dat het allemaal nog veel gekker kan. De M&M's hoeven bijvoorbeeld niet uitgezocht te worden en de koffie mag je gewoon roeren zoals je zelf wilt. The Foo Fighter maken van die bizarre eisen een geintje door om dingen als kleurplaten, woordzoekers, grapjes, beledigingen en compleet nutteloze feiten te vragen.

>> Check de bizarre rider van The Foo Fighters

Ster advertentie
Ster advertentie