3FM nieuws
AVROTROSKRO-NCRV

Lukt het Wijnand om de troonrede volledig foutloos op te lezen?

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Lukt het Wijnand om de troonrede volledig foutloos op te lezen?

Het huwelijk tussen de troonrede en koning Willem-Alexander is nooit een gelukkige geweest. Elk jaar mag hij tijdens Prinsjesdag de kabinetsplannen voor het komend jaar presenteren, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Daarom namen Rob & Wijnand de proef op de som en gingen de uitdaging aan, lukt het de 3FM-dj's om zich niet te verspreken?

Troonrede

In de Ochtendshow speelde Rob & Wijnand het spel 'Verspreekt ie of Verspreekt ie zich niet'. Hier moesten de Ochtendshow dj's kiezen of koning Willem-Alexander dit jaar wél de troonrede vlekkeloos zou kunnen voorlezen. De verliezer wordt uitgedaagd om zelf de tekst voor te lezen. Rob wist zeker dat de koning een paar fouten ging maken maar Wijnand had er wel alle volle vertrouwen in, deze naïviteit kwam Wijnand duur te staan.

Koning-struikel-over-zijn-woorden maakte namelijk een paar grote versprekingen bij het voorlezen van de troonrede. Daarom reisde Rob & Wijnand af naar de Betlehemkerk in Hilversum om Wijnand de troonrede te laten voorlezen. De mannen van de Ochtendshow hadden nog een extra challenge bedacht, zou Wijnand zich verspreken dan moest hij weer helemaal opnieuw beginnen...

Check de hele video hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie