3FM nieuws

Pink Floyd komt met nieuw album in november

  1. Nieuwschevron right
  2. Pink Floyd komt met nieuw album in november

De Britse rockers van Pink Floyd brengen hun nieuwe album The Endless River op 10 november uit. Ook de tracklist en artwork van de plaat is bekendgemaakt.

Polly Samson, de vrouw van Pink Floyd-frontman David Gilmour, maakte zaterdag 5 juli via Twitter bekend dat de band na twintig jaar weer met een nieuw album komt. The Endless River zou eigenlijk in oktober uitkomen, maar de release is nu verplaatst naar 10 november. Daarnaast maakte de band de tracklist en artwork van de nieuwe plaat bekend.

The Division Bell

Het nieuwe album is samengesteld uit opnamesessies voor The Division Bell, het laatste album van Pink Floyd uit 1994. Vier weken lang stond de plaat in Nederland op de hoogste positie in de album Top 100. Frontman David zegt over het nieuwe album: "We hebben nieuwe onderdelen toegevoegd, andere dingen opgenomen en studiotechnologie ingezet om een 21ste eeuws Pink Floyd album te maken".

Eerbetoon aan Richard Wright

The Endless River, een grotendeels instrumentaal album, bevat ook opnames van bandlid Richard Wright, die in 2008 overleed. De plaat is dan ook een eerbetoon aan Richard, schrijft de band op hun website. Ex-bandlid Roger Waters heeft niet meegewerkt aan het album, hij verliet de groep in 1985.

Tracklist

Pink Floyd kwam ook met de tracklist van The Endless River naar buiten.

'Things Left Unsaid'
'It's What We Do'
'Ebb And Flow'
'Sum'
'Skins'
'Unsung'
'Anisina'
'The Lost Art of Conversation'
'On Noodle Street'
'Night Light'
'Allons-y (1)'
'Autumn'68'
'Allons-y (2)'
'Talkin' Hawkin''
'Calling'
'Eyes To Pearls'
'Surfacing'
'Louder Than Words'
Ster advertentie
Ster advertentie