3FM nieuws

Sam Fender wint BRITS Critics Choice Award

  1. Nieuwschevron right
  2. Sam Fender wint BRITS Critics Choice Award

Groot-Brittannïe heeft dit jaar weer een ontzettend goede lichting nieuwe muzikanten afgeleverd. Van die groep werd een shortlist gemaakt van drie artiesten. De winnaar werd uiteindelijk Sam Fender, een kleine greep uit de eerdere winnaars zijn o.a. Adele, Florence and the Machine, Ellie Goulding, Tom Odell, Sam Smith, James Bay, Jack Garratt en Jorja Smith.

Sam Fender bij 3FM Sessie op Lowlands 2018

Sam Fender, frontrunner van de nieuwe Britse lichting muzikanten

Sam Fender: geboren in 1996 en dus nog maar 22 lentes jong. Hij vierde dit jaar nog zijn verjaardag bij 3FM. De rustige en zeer laconieke Fender maakt dansbare indierock. Hij laat vrouwen wegdromen met zijn stem terwijl de mannen hem willen zijn. De perfecte combinatie als artiest en misschien daarom wel de terechte winnaar. De andere genomineerden waren Mahalia en Lewis Capaldi, die we ook in de gaten gaan houden voor je!

De Brit Awards

Jaarlijks worden in februari de prijzen uitgereikt aan de muzikanten die dat jaar bepalend waren. In Nederland hebben we daarvoor de Edison Pop en in de V.S. zijn het natuurlijk de Grammy's. De reguliere BRITS worden uitgereikt tijdens een liveshow, maar voor de Critics Choice komen aan het eind van elk jaar de leden van het comité bij elkaar. Dit zijn mensen uit de muziekindustrie waaronder platenbazen, radio-dj's en oud-winnaars. Zij stemmen op de genomineerden vanuit een shortlist.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Self-fulfilling prophecy

Er is de afgelopen jaren steeds vaker kritiek op dit soort 'Talenten voor komend Jaar' waarbij de muziekindustrie de keuze maakt. Het kan namelijk twee kanten opgaan: de artiest maakt het waar en speelt alle grote podia, festivals en scoort wereldhits. Top en hartstikke fijn voor die artiest. Of de artiest speelt niet alle grote shows perfect en krijgt vervolgens alle pers over zich heen. Het is dus een self-fulfilling prophecy. Ook Jack Garrat merkte het na zijn winst in 2016. De Engelse krant The Guardian schreef dat 'het hem niet is gelukt een vaste waarde te worden'. Hij reageerde erg scherp.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Alles in de gaten houden

Het is altijd goed om in de gaten te houden wat de talenten zijn voor het komende jaar. Hier kun je ook kijken naar de 3FM Livelist en de 3FM Talents, alles zodat nieuw talent tot grote hoogtes kan stijgen!

Ster advertentie
Ster advertentie