3FM nieuws

€12.216,47 voor een Beatles LP zonder achterkant

  1. Nieuwschevron right
  2. €12.216,47 voor een Beatles LP zonder achterkant

Een zeldzame misdruk van het debuutalbum van The Beatles heeft bij een veiling €12.216,47 opgeleverd.

Een verzamelaar van Beatles-voorwerpen heeft op een veiling €12.216,47 neergelegd voor een speciale Beatles-LP. Eentje zonder tracklist op de achterkant.

LP met reclame op de achtergrond extreem zeldzaam

Het Europese debuutalbum van de Beatles is Please Please Me. In Engeland en later heel Europa werden ze al snel heel populair, maar Amerika was niet direct fan. Pas later waren platenmaatschappijen in Amerika geïnteresseerd. Vee-Jay Records was de eerste Amerikaanse platenmaatschappij waar de band bij tekende.

Het eerste album dat de Beatles via Vee-Jay uitbrachten heet Introducing... The Beatles en kwam uit in januari 1964. Bij het drukken van de LP-hoezen ging er alleen wat mis. Er waren iets meer voorkanten dan achterkanten geprint. De missende achterkanten zijn toen opgevuld met advertenties waarop de andere platen van Vee-Jay Records te zien zijn.

Veiling voor de zeldzame LP ging via Ebay

De zeldzame LP werd niet via een officieel veilinghuis verkocht, maar via Ebay. Over de echtheid van de LP kan dus nog gediscussieerd worden. De uiteindelijke koper is een ervaren verzamelaar van Beatles-spullen, hij had genoeg vertrouwen in de echtheid van de LP om er €12.216,47 voor te betalen.

Ster advertentie
Ster advertentie