3FM nieuws

Flea: "Nieuw album RHCP in 2015"

  1. Nieuwschevron right
  2. Flea: "Nieuw album RHCP in 2015"

Volgens bassist Flea komen Red Hot Chili Peppers in 2015 met een nieuw album. De plaat wordt "super dansbaar".

(fotograaf: Ben Houdijk)

Red Hot Chili Peppers brengen in 2015 een nieuw album uit, vertelde bassist Flea aan Rolling Stone. Daarnaast hoopt hij dat de band ook weer op wereldtour gaat. Over de sound van het album zegt Flea: "Het is cool. Het is super dansbaar, funky shit en afgewisseld echte introspectieve, mooi stukken. Het voelt goed man, het is leuk om te spelen."

Meer dan 30 nieuwe nummers

De band heeft meer dan dertig nummers geschreven en hoopt deze binnenkort op te gaan nemen: "We hebben geschreven en gerepeteerd, hebben onze mouwen opgestroopt en hebben het gewoon gedaan. We zijn bijna klaar met schrijven. We gaan ergens de komende maanden de studio in." zegt Flea.

Beter dan de vorige keer

Het laatste album van Red Hot Chili Peppers, I'm With You, kwam in 2011 uit. Het was toen een andere ervaring, omdat gitarist Josh Klinghoffer net bij de band was gekomen, zegt Flea: "We hadden een nieuwe gitarist en we moesten nog echt aan elkaar wennen. We wilden geen optredens met hem doen totdat we met een nieuw album zouden komen. Deze keer voelt het veel beter dan de vorige keer."

Geen Rick Rubin

De mannen zijn vanaf mei al druk bezig met schrijven en in augustus werd bekend dat ze ook de studio van Flea waren ingedoken. Opvallend detail was toen dat de Peppers nog geen producer hadden aangenomen. Bijna alle succesvolle albums van de band zijn geproduceerd door Rick Rubin, maar hij was er dus in augustus nog niet bij. Of hij bij de komende opnames wel aanwezig zal zijn, is nog niet duidelijk.

Ster advertentie
Ster advertentie