3FM nieuws

The Chainsmokers flikken het opnieuw

  1. Nieuwschevron right
  2. The Chainsmokers flikken het opnieuw

Als het iemand lukt om continu hits te produceren dan zijn het The Chainsmokers wel. Hun nieuwe single 'Paris' is no exception!

Dé hitmachine

Hoe ze het doen? Nobody knows, maar dat ze het doen is duidelijk. Keer op keer knallen Drew en Alex van The Chainsmokers er een perfect geproduceerde pop/dance hit uit.

Maar is 'Paris' dan dan weer eenzelfde track als 'Don't Let Me Down' of 'Closer'? Nee! Dat is nou juist het toffe, want als er iets wat het duo daarnaast ook nog eens lukt, is dat ze op iedere track weer iets anders doen. Maar toch ook niet, want het heeft wel altijd dat typische Chainsmokers geluid. Snap je het nog? No worries, we leggen het even wat beter uit!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Paris'

Waar Drew zich op 'Closer' al voorzichtig aan wat backing vocals waande, doet hij het op 'Paris' gewoon helemaal zelf. Dikke props voor hem, want welke succesvolle DJ durft het aan om op zijn eigen track te zingen? Drew dus! En waar de vorige nummers vaak een flinke beat en drop hadden is deze track redelijk rustig. Eigenlijk is het slechts een gitaar, piano en wat drums. Je zou het bijna een Chainsmokers-ballad kunnen noemen.

De kleine momenten

Op Twitter liet Drew weten dat hij graag liedjes schrijft over de kleine momenten in het leven, omdat het dan makkelijker is om het nummer echt eigen te maken. 'Paris' gaat over het moment dat je samen met je vriendje/vriendinnetje ervandoor gaat, het avontuur tegemoet. Rondstruinen in een vreemde stad. Dat heerlijke us-against-the-world-gevoel.

"I like to write songs about small moments. It makes it easier for people to take and make them their own." - Drew

'Paris' staat sinds deze week op de playlist van 3FM en hoor je dus extra vaak voorbij komen op je radio.

Meer 3FM en The Chainsmokers? Check dit:

>> De Chainsmokers zijn dé hitmachine van 2016... en compleet knettergek
>> Modern Family-actrice covert 'Closer van The Chainsmokers
>> The Chainsmokers featuring... Chris Martin?

Ster advertentie
Ster advertentie