3FM nieuws

Claudia de Breij klaar voor Serious Request?

  1. Nieuwschevron right
  2. Claudia de Breij klaar voor Serious Request?
Claudia de Breij bereidt zich voor op vijf dagen zonder eten in een glazen huis leven met twee collega's in het midden van Utrecht. Voorbereiden op afzien.

Vijf dagen opgesloten zijn in een glazen radiostudio, terwijl je constant in de gaten wordt gehouden door webcams en ook nog live op de radio te horen bent. Je moet er maar zin in hebben. En inderdaad, Claudia de Breij stapte enthousiast in het project waarmee 3FM geld probeert in te zamelen voor Darfur.

Zie je er niet tegenop?
"Steeds minder. In het begin wel, maar hoe dichterbij het komt hoe rustiger ik word. Het blijft natuurlijk wel een belachelijk iets; zonder eten in een huis gaan zitten. Maar het is voor een ongelooflijk goed doel en daarom doe ik mee. Anders had ik het natuurlijk nooit gedaan.

Hoe ziet jullie voedingspatroon eruit?
"Als ontbijt vruchtensap. De lunch bestaat uit groentensap en het diner is ook weer... groentesap!"

Jij houdt wel van sap?
"Nou, ik heb ooit eerder een sapjeskuur gedaan, dus ik weet wat ik kan verwachten."

Wat dan precies?
"Als je niet eet, dan word je na een paar dagen heel licht in je hoofd. En je krijgt best veel energie. Normaal gesproken gebruik je het grootste deel van je energie om je eten te verteren en dat heb je nu dus allemaal over. Mijn ervaring is ook dat je heel eerlijk en open word. Ik wel tenminste. Je buffer - die het voedsel in je maag nou eenmaal vormt met de boze buitenwereld - is weg, dus je vertelt gewoon alles. Ben ook heel benieuwd waar dat toe zal leiden. Want we moeten natuurlijk ook gewoon radio maken. Kan allemaal best heftig worden. Maar ja, ik zie wel wat er gebeurt. Ik ga me er ook niet druk om maken. Kom maar op.

Dacht jij ook altijd dat 't Het Neude was?
"Ja!"

Meer over {l}Claudia{/l}
Ster advertentie
Ster advertentie