3FM nieuws

Ramkot rockt de 3FM Live Box met 'Heart Shaped Minds' en 'Don't Drop Down'

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Ramkot rockt de 3FM Live Box met 'Heart Shaped Minds' en 'Don't Drop Down'

'VoorAan' is de plek als het aankomt op het ontdekken van nieuwe muziek. 3FM-dj's Jamie en Olivier helpen je iedere maandag t/m donderdag op 3FM tussen 22:00 en 01:00 uur met het kennismaken van de nieuwste releases en grootste beloftes. Zo ook Ramkot, een nieuwe band uit ons buurland België.

Kathmandu

Ramkot is een driekoppige band bestaande uit de broers Tim en Tom Leyman samen met Hannes Cuyvers. Je zou denken dat de naam Ramkot is ontstaan in een oude kroeg of een frietkot, maar niks is minder waar. De naam komt uit Nepal en om specifieker te zijn: Kathmandu. Hier lag een dorp dat Ramkot heet en daar heeft de drummer (Tom) vrijwilligerswerk gedaan. "Het staat los van een repetitieruimte, daar was veel verwarring ontstaan. De echte naam komt dus uit Nepal." Dus als je ooit op vakantie gaat in Nepal, bezoek dan even het dorpje Ramkot en kom erachter waarom Tom het er zo leuk heeft gehad.

Voorprogramma, Metallica

Ramkot heeft in het voorprogramma gestaan van de enige echte Metallica. "Ik heb hier nog altijd geen woorden voor. Wij wisten dat we een bepaalde datum moeten vrijhouden en toen kwam onze manager in eens en die zei: jullie staan in het voorprogramma van Metallica." Zij hebben de mannen van Metallica helaas geen hand kunnen geven, maar ze zijn wel erg dicht in hun buurt gekomen voordat ze gingen optreden en dat is ook al een herinnering die hun bij zal blijven.

Ben jij benieuwd naar het optreden in de 3FM Live Box? Bekijk hem hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie