3FM nieuws

Birdy onthult haar grote voorbeeld

  1. Nieuwschevron right
  2. Birdy onthult haar grote voorbeeld

Het leven van Birdy is sinds haar single 'Skinny Love' veranderd in een rollercoaster. Maar wie is haar grote voorbeeld?

De Britse zangeres Birdy is met haar vijftien lentes al een enorm fenomeen in het thuisland. En ook in Nederland zet deze jongedame voet aan wal. Sinds haar eerste single 'Skinny Love' is haar leven veranderd in een rollercoaster.

Birdy is een superster in de klas

Jasmine van den Bogaerde, zoals haar echte naam luidt, heeft sinds haar doorbraak slechts één schooldag gemist. Haar huiswerk maakt ze tijdens het vele reizen in de trein, vertelt ze in een interview met BBC. En op school wordt Birdy al gezien als een superster. Jonge leerlingen staan massaal in de rij voor een handtekening. 'Which is really sweet', aldus de zangeres.

Birdy is weg van Paolo Nutini en Adele

Birdy is helemaal weg van Paolo Nutini en Adele, omdat beide artiesten zo soulvol zijn. De zangeres beschouwt hen dan ook als een belangrijke inspiratiebron. En met name Adele ziet ze als haar grote voorbeeld. Over haar zegt Jasmine: 'Adele's just incredible. She has such a quiet presence but has this beautiful, bold voice which I love.' En ergens is dat niet verrassend, want net als Adele bezit Birdy het talent om met haar stemgeluid de luisteraar diep te raken.

Ster advertentie
Ster advertentie