3FM nieuws

Keane maakt details over comebackalbum bekend

  1. Nieuwschevron right
  2. Keane maakt details over comebackalbum bekend

Goed nieuws voor fans van Keane. Het vierde album van de Britse band komt op 7 mei 2012 uit. Bekijk de album trailer.

Twee weken geleden lieten de mannen van Keane weten dat het nieuwe album er binnenkort aan komt en dat ze in elk geval in de UK gaan touren. Of ze ook naar Nederland komen, is nog steeds de vraag, maar er is inmiddels wel meer bekend over het nieuwe werk.

Strangeland verschijnt 7 mei

Keane zonderde zich in 2010 af om aan het vierde album te werken. Het heeft even geduurd, maar na twee jaar is het schijfje af. Keane-fans moeten nog heel even geduld te hebben, het nieuwe album, dat de titel Strangeland heeft gekregen, verschijnt op 7 mei (2012).

Keane legt de lat hoog

De mannen hebben de lat erg hoog gelegd bij het maken van dit album, vertellen ze in de album trailer, die je hieronder kunt bekijken. Dat is ook de reden waarom het zolang heeft geduurd. Ze wilden het pas uitbrengen als ze er helemaal tevreden over waren.

'Strangeland' feels like an adventure'

Voor pianist Tim Rice-Oxley voelt Strangeland als een avontuur dat nog alle kanten op kan gaan.

Strangeland' feels like an adventure that brings with it different things for different people, and like any adventure is full of uncertainty, and the potential for mishap, as well as the possibility of amazing things and glorious discoveries. I love the idea of the journey through 'Strangeland' being a journey of redemption

Keane - Stangeland Album Trailer

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Comebacktour van Keane

Keane begint in maart met zijn comeback tour. Het is de Britse tour, maar tussendoor maken ze ook twee uitstapjes. Begin april geven ze twee grote Arenashows in Rusland en net daarvoor (op donderdag 15 april) zijn ze op het grote showcasefestival South By South West, in Austin Texas, te vinden.

Ster advertentie
Ster advertentie