3FM nieuws

The Feeling live bij Giel

  1. Nieuwschevron right
  2. The Feeling live bij Giel

De Britse band The Feeling speelde donderdag 28 november live bij Giel op De Speelplaats.

De Britse mannen van The Feeling begonnen als coverband in de Franse Alpen en reisden donderdag 28 november af naar Hilversum om te spelen bij Giel in de studio. Diezelfde avond staan ze ook in Paradiso in Amsterdam.

The Feeling

De band begint als coverband in de Franse Alpen die dronken snowboarders met versies van The Rolling Stones, Kinks, Stevie Wonder en The Beatles wil vermaken. Maar de Franse Alpen zijn het toch niet helemaal.

De band besluit terug te keren naar Londen en nooit meer een cover te spelen. Op de terugweg rijden ze langs een bar in Parijs, waar "The Feeling" met grote neonletters boven de deur staat geschreven. En daarmee is The Feeling geboren. 'Sewn' is de eerste single van hun debuutalbum Twelve Stops And Home, dat in de zomer van 2006 uitkomt.

Boy Cried Wolf vierde album The Feeling

Ondanks dat The Feeling grote prijzen in de wacht sleepte, deden de twee daaropvolgende albums niet zo veel in Nederland. In 2013 zijn ze weer hot met de nieuwe single 'Rescue' dat op hun vierde album Boy Cried Wolf (2013) staat.

The Feeling live bij Giel

The Feeling kwam donderdagmorgen langs bij Giel en speelden onder andere het nummer 'Boy Cried Wolf' live op De Speelplaats. De mannen pakten ook hun verleden als coverband weer even op en speelden een eigen versie van Daft Punks 'Get Lucky'. Beelden van het optreden volgen snel.

The Feeling - 'Boy Cried Wolf'

The Feeling covert 'Get Lucky'

The Feeling - 'Fall Like Rain'

Giel interviewt The Feeling

Ster advertentie
Ster advertentie