3FM nieuws

Schaal van Rigter voor Ilse

  1. Nieuwschevron right
  2. Schaal van Rigter voor Ilse


Paul de Leeuw brak in tijdens een nummer van Ilse DeLange en overhandigde haar de Schaal van Rigter voor 'So Incredible'.

Met het slaapzand nog in de ogen liet Ilse DeLange dinsdagochtend in alle vroegte haar stembanden trillen bij Giel. Ze was haar nieuwe single 'Puzzle Me' aan het spelen, maar werd bruut onderbroken. Niet door Giel, maar... door Paul de Leeuw!

Paul de Leeuw en Ilse DeLange

Hij kwam langs om haar de Schaal van Rigter te overhandigen voor 'So Incredible'. Midden in 'Puzzle Me' schreeuwde Paul 'ZANDVLOOIEN, ZANDVLOOIEN' Het duurde even voor Ilse door had wat er gebeurde, maar de Award in Pauls handen verraadde genoeg.


Om van de schrik te bekomen, zongen ze samen nog 'I Will Always Love You' van Dolly Parton, waarna Paul weer vertok en Ilse een Schaal van Rigter rijker was.

De Schaal van Rigter

Naast de 'normale' 3FM Awards reikt 3FM jaarlijks ook de Schaal van Rigter uit aan de artiest wiens nummer in het afgelopen jaar het meest is gedraaid op 3FM. In het afgelopen jaar is 'So Incredible' van Ilse DeLange de meest gedraaide plaat op 3FM geweest.

De Schaal van Rigter is in het leven geroepen als eerbetoon aan Wim Rigter, voormalig presentator van de Arbeidsvitaminen bij 3FM.

>> Luister het gesprek met Giel en de uitreiking door Paul terug


Voorgaande winnaars

Het is de vijfde keer dat de Schaal van Rigter wordt uitgereikt. Anouk won de Schaal van Rigter in 2005 met 'Girl', Racoon in 2006 met 'Love You More', VanVelzen in 2007 met 'Baby, Get Higher' en Leaf in 2008 met 'Wonderwoman'.

Genomineerd voor 3FM Awards

De Schaal van Rigter is niet de enige prijs die ze in de wacht kan slepen dit jaar. Ze is ook nog genomineerd in maar liefst vier categorieën van de 3FM Awards: Beste Zangeres, Beste Artiest Pop, Beste Single en Beste Album.

>> Lees meer over Ilse DeLange

Ster advertentie
Ster advertentie