3FM nieuws

Hittehaters verenigt u!

  1. Nieuwschevron right
  2. Hittehaters verenigt u!

Het is warm, takke-, takkewarm. Sommigen zeggen dat je daar niet over mag klagen. Maar dat is onzin. Er zijn ook genoeg mensen die bij -1 beginnen te miepen, dan mag er bij fucking 38 graden ook best geklaagd worden.

Door: Elisa Hanssen

Maar ik ben vast niet de enige die al moe wordt bij de gedachte dat het warmer dan 30 graden wordt. Bij dezen een lijstje met volledig terechte kutsituaties door temperaturen die zelfs Satan wat overdreven zou vinden.

1. Slapen is de hel

Letterlijk de hel. Je slaapt nog net niet op hete kooltjes, maar je ligt er wel naast te braden. Zelfs met een ventilator die op je hoofd gericht is lijkt het alsof er een föhn in je bakkes blaast. Gelukkig kun je daarna lekker douchen. Alleen jammer dat je één seconde nadat je uit de douche stapt alweer zweet als een otter. Met klotsende oksels begin jij lekker aan een nieuwe dag.

(Fotograaf: Ben Houdijk)

2. Goed smeren!

Wil je niet als een verkoold lijkje door het leven gaan? Smeer je dan goed in. Meerdere keren per dag. Want 's nachts als een rode kreeft in bed te liggen, is niet iets wat je moet willen. De dekens schuren over je verbrande velletje en je huid lijkt net een straalkacheltje. Niet aan te raden dus.

3. De trein lijkt een oven

Gezellig met z'n allen in de trein. Want je moet toch naar je werk. Helaas. (Waarom is er geen aangepaste ijsvrij-regeling voor dit weer?) Op het perron kun je misschien nog een klein stukje schaduw opzoeken en als er een trein langsraast heb je ook nog wat luchtverplaatsing die enigszins aangenaam aan kan voelen. Maar dan komt het: je moet de rijdende oven in. Airco? Die doet het natuurlijk niet. Raampjes? Die kunnen niet open. Als warme kipfiletjes zit iedereen tegen elkaar aan te zweten. Maar lekker hoor, dat warme weer!

4. Op je werk

Dan mag je nog vanuit trein door de bloedhitte naar je werk lopen. Maar de redding is nabij! Je komt op kantoor en daar is airco! Airco!!! Halleluja! Maar dan zijn er altijd wel een paar mensen die buiten willen vergaderen / lunchen / brainstormen. Deze mensen houden niet van hitteklagers. Want zodra je een opmerking over de belachelijk hoge temperatuur maakt krijg je vaak het volgende te horen: "Het is ook nooit goed hè?" O, jawel hoor, maximaal 25 graden is precies goed. Liefst met een zonnetje en wat wind.

(Fotograaf: Bullet-Ray van Olphen)

5. Terug naar huis

De trein is een blijft het meest vreselijke vervoermiddel tijdens deze hitte. Een auto met airco is beter aan te raden. Maar vergeet die niet uit te zetten in de file, want dan kan je auto oververhit raken. En dat is zeg maar het aller- allerergste, wat je kan overkomen. Want voor je het weet sta je op de vluchtstrook en kun je eieren bakken op je motorkap.

6. Naar de supermarkt

Er moet ook gegeten worden. Maar daarvoor moet je naar een supermarkt. Het liefst ga je daar ín een koelinstallatie zitten, maar dit is natuurlijk niet helemaal hygiënisch. Dus doe het maar gewoon niet. Je kunt wel proberen zo lang mogelijk door de gangen te dwalen als een zombie van 38 graden. Heb je je laatste krachten bij elkaar gespaard om een maaltijd te bedenken? Zorg er dan voor dat dit een salade is. Dat is lekker licht verteerbaar en dan hoef je ook niet boven een warm fornuis te hangen. Twee vliegen in één klap!

7. Thuis aangekomen

Als je slim bent geweest heb je je hele huis hermetisch afgesloten om de warmte buiten te houden. Ben je dit met je verhitte hoofd 's ochtends vergeten? Dan wordt je avond ook een living hell. Geniet ervan. Deze bloedhitte kun je niet meer verdrijven de komende uren. Je moet het dus gewoon uitzitten.

8. Slapen is de hel

En dan is het weer zo ver. Je bent gesloopt en wil lekker slapen. Helaas lijkt je kamer net een ondergrondse kolenmijn / sauna en lig je als een leeggelopen luchtbed boven je dekens. En dan heb je nog mazzel als je alleen in een tweepersoonsbed ligt. Ben je zo iemand met een significant other, dan heb je nog een ander veel te warm lichaam naast je liggen. Geniet ervan! En niet getreurd, morgen kun je dit hele lijstje nog een keer afwerken.

(Fotograaf: Ben Houdijk)

De korte samenvatting: warm weer is lekker. Als je op vakantie bent en met je luie reet aan een zwembad kan liggen. Heb je nog een doel in je leven dan is een temperatuur boven de 35 graden gewoon niet oké. Dus hou op met "Volgende week wou je dat het zulk weer was." Nee, nee, nee. Nee.

Zo trotseer jij de hitte

Gelukkig hebben wij wel een paar hittetips voor je op een rij gezet. Laat die ijsjes dus maar even staan tijdens deze godvergeten hittegolf. Maar laat wel even weten wat jij doet op deze Tropical Friday door een foto te sturen via de 3FM-app.

Ster advertentie
Ster advertentie