3FM nieuws

Het nieuwe seizoen Black Mirror komt eraan

  1. Nieuwschevron right
  2. Het nieuwe seizoen Black Mirror komt eraan

Black Mirror, de naargeestige hitserie voor de dagen tussen de kerstdagen en oudjaarsdag!

De Britse serie Black Mirror komt terug! En wel op 28 december als we het nieuws van Netflix mogen geloven. Zonder enige aankondiging was daar opeens een poster van Netflix met nieuwe sci-fi series, met helemaal onderaan: Black Mirror: Bandersnatch. Lezen we hier al de titel voor de eerste aflevering?

De wereld als een telefoonscherm dat uitstaat

Mocht je nog steeds niet van Black Mirror hebben gehoord dan heb je echt onder een steen geleefd de afgelopen tijd. De Britse serie is sinds 2011 te zien op televisie en via streamingservices. Als kijker krijg je iedere aflevering een nieuwe cast voorgeschoteld met als overkoepelend thema technologische ontwikkelingen van de 21e eeuw. Klinkt tof, maar niet als het voornamelijk technologie is die vaker negatief dan positief blijkt te zijn.

In eerdere afleveringen gaat het bijvoorbeeld over een implantaat waarmee de gebruiker haar kind in de gaten houdt en agressieve situaties blokkeert. Een andere aflevering schetst de mensheid in een maatschappij waarbij iedereen een rating heeft en geeft voor elke handeling. Aan de hand van die persoonlijke beoordeling krijg je betere of slechtere behandelingen of producten. Bekende acteurs die ooit meespeelden in een aflevering Black Mirror hebben gespeeld zijn o.a. Jon Hamm (Mad Men, Baby Driver), Letitia Wright (Black Panther) en Jesse Plemons (Breaking Bad). Check hieronder even wat de bedenker Charlie Brooker zelf over die aflevering te vertellen heeft:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wie, wat, waar, hoeveel?

Het nieuwe seizoen zou bestaan uit zes afleveringen. "Six is a good number, it puts us just on the edge of a nervous breakdown, so it's working", vertelde maker Charlie Brooker. Vooralsnog is er nog geen cast bekend, maar een bijzondere naam die genoemd wordt is achter de camera. Ridley Scott, bekend van The Martian en Alien heeft openlijk aangegeven ooit een aflevering te willen regisseren.

Dus ben jij na kerst helemaal klaar met het prachtige winterwonderland en alle gezellige etentjes? Bingewatch dan vanaf 28 december deze serie en je staat weer met beide benen op de koude grond.

Ster advertentie
Ster advertentie