3FM nieuws

Froukje op Pinkpop 2022: "Het was écht heel warm"

foto: Timo Pisart
  1. Nieuwschevron right
  2. Froukje op Pinkpop 2022: "Het was écht heel warm"

Het is bloedheet in Landgraaf, maar dat mocht de pret niet drukken. Froukje kwam, zag en overwon haar eerste Pinkpop. 3FM-dj Wijnand ving haar backstage op na haar show.

The road to Pinkpop

Je kunt gerust zeggen dat het een aantal bizarre jaren voor Froukje zijn geweest. 11 maart 2020 kwam ze voor het eerst langs bij 3FM met haar klimaattrack 'Groter Dan Ik' en zo'n twee weken later brak er een wereldwijde pandemie uit. Het zorgde ervoor dat Froukje's carrière een digitale aftrap kende. Van livestream naar livestream, maar het maakte Nederland niks uit. Met iedere nieuwe release werd haar fanbase groter.

Ze werd 3FM Talent, bracht twee EP's uit, won een Edison en ging van een 3FM Talent Award in 2021 naar een 3FM Award voor Beste Artiest in 2022. Dit is haar eerste festivalseizoen en niet veel artiesten kunnen zeggen dat ze dan meteen Pinkpop mogen doen. Froukje wel en vandaag was die dag

Iedereen wil dansen

Het publiek is een mix van diehard fans en mensen die Froukje vandaag misschien wel voor het eerste live gaan zien. Eén ding is duidelijk: iedereen wil dansen. Dat bewijst ze aan het eind van haar set wanneer ze met haar hit mensen tot achterin in beweging krijgt.

Direct na haar show vangt 3FM-dj Wijnand haar op. Het is bloedheet en na even flink wat water wegtanken zijn we getuigen van haar eerste reactie. Check het hieronder!

Verrassing voor Froukje

Bij je eerste Pinkpop hoort een cadeautje. 3FM-dj Eva ging 's middags het terrein op om samen met Froukje's grootste fans een verrassing voor te bereiden. Het eindproduct zie je hier!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie