3FM nieuws

Nieuwslezer Amber Brantsen over haar strijd tegen anorexia

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwslezer Amber Brantsen over haar strijd tegen anorexia

Amber Brantsen ken je misschien als nieuwslezer van het NOS Journaal, maar ze heeft ook een verleden bij 3FM. Ze is drie maanden bij Frank van der Lende de vaste nieuwslezer geweest tijdens de avondshow. Daarom kennen elkaar dus al een tijdje. Toch had Frank niet door waar Amber op dat moment nog steeds last van had: anorexia. Over haar strijd tegen de eetstoornis heeft ze een boek geschreven.

Er zijn meerdere redenen waarom ze ervoor koos een boek te schrijven. Amber: "Er is geen goed moment om het eventjes te vertellen, er zijn veel nuances je wilt uitleggen, er zijn veel vooroordelen en iets ongrijpbaars voor andere mensen."

Taboe doorbreken

"Het is een lang proces geweest tot aan het punt waarop ik er echt over kon praten. Toen ik bij de televisie ging werken, wilden mensen wat meer over me weten. Het was niet dat ik het niet wilde vertellen, maar het voelde al heel lang geleden.

Daardoor voelde het niet relevant en als ik het wel zou vertellen zou ik misschien een stempel krijgen, dus ik liet het weg... Maar er is al zo'n taboe en onbegrip over eetstoornissen. Dus ik moet mijn verhaal ook delen."

Video niet beschikbaar

Hoe help je iemand?

Een luisteraar appt de vraag: hoe kun je iemand met een eetstoornis helpen? Daarop heeft Amber een heel duidelijk antwoord. Amber: "Niet wegkijken en blijf de persoon zien. Het lijkt alsof er een focus op de eetstoornis moet zijn. Maar het kan anders..."

Video niet beschikbaar

Zwangerschap

Amber is op dit moment zwanger en die zwangerschap zorgt natuurlijk voor verandering in haar lichaam. Toch is ze daar heel erg blij mee en trots op.

Video niet beschikbaar

Onbewoond eiland

Het feit dat er een tropisch eiland op de achtergrond te zien is, ligt aan Frank en Eva. Op het scherm in de studio kunnen we tegenwoordig volgens Eva "alles doen wat we willen...". Dus wilde Amber een tropisch eiland. En zo geschiedde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie