3FM nieuws

Black Honey: de female-fronted rockband die we nodig hadden

  1. Nieuwschevron right
  2. Black Honey: de female-fronted rockband die we nodig hadden

Er is meer dan genoeg rockmuziek van mannen op deze aardbol, maar natuurlijk is het ook gewoon lekker om er een vrouwenstem tussen te horen. Black Honey timmert aan de weg met tracks als 'All My Pride' en 'Hello Today', maar wie zijn het precies?

Black Honey. Ze staan sinds Eurosonic 2016 op de Nederlandse radar en maken pittige indierock waar je meteen gek op bent. De band uit Brighton, Engeland bestaat uit frontvrouw Izzy, gitarist Chris, bassist Tommy en drummer Tom. Ze hebben met z'n allen al in verschillende bands gezeten, maar als Black Honey bestaan ze pas sinds 2014.

Waar ken je Black Honey van?

De tracks 'Madonna' en 'All My Pride' werden al gedraaid op 3FM en de single 'Hello Today' hoor je nu regelmatig voorbijkomen. Izzy vertelt aan The Daily Indie hoe de sound van Black Honey tot stand komt.

“We plukken ideeën uit verschillende decennia en disciplines en proberen deze vervolgens om te zetten in klanken die filmisch, iconisch of ronduit betoverend klinken. Daarbij proberen we met ons artwork het gevoel van de muziek te versterken.”

Black Honey - 'All My Pride' live

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Black Honey - 'Hello Today'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Black Honey - geheime band

Eigenlijk wil Izzy nog helemaal niet dat er nu al muziek van Black Honey online staat en er steeds singles uitkomen, maar ja. You can't fight the internet!

"Eigenlijk wil ik dat Black Honey nu nog een geheime band was geweest. Ik wil stiekem gewoon old school eerst met albums aan de slag." Izzy tegen DIY

Maar klagen, dat doet ze zeker niet. Izzy heeft echt wel door dat dit soort succes heel zeldzaam is voor beginnende bandjes en herinnert zich nog goed hoe het er eerst aan toe ging.

"Het betekent alles voor ons. We hebben ons hele volwassen leven minimumloonbaantjes gehad en elke cent bij elkaar gespaard om plaatjes uit te brengen en op te kunnen nemen. We doen alles om zo oprecht en zuiver mogelijke muziek te maken.” -Izzy tegen The Daily Indie

Black Honey in Paradiso en Rotown

De band trapt 2017 goed af met twee Nederlandse clubshows. Ze zijn 24 januari te vinden in Rotown en op 25 januari staan ze in Paradiso. Gaat dat zien!

Lees ook:

>> Black Honey, dé ontdekking van Vestrock
>> Black Honey live bij 3voor12

Ster advertentie
Ster advertentie