Naar homepage
3FM nieuws

Kensington: "Ons eerste optreden was op een urban en hiphop-avond"

foto: Vincent de Goede
  1. Nieuwschevron right
  2. Kensington: "Ons eerste optreden was op een urban en hiphop-avond"

Vanavond begint Kensington aan een reeks van vijf uitverkochte Ziggo Dome-shows. En als dat nog niet indrukwekkend genoeg is, hebben ze ook nog een concert in de Amsterdam ArenA op de planning staan. Pretty impressive, als je het ons vraagt. Je zou het misschien niet geloven als je dit allemaal leest, maar ook Kensington begon ooit helemaal onderaan de ladder. Waar? Nou, als onbedoelde pauze-act op een urban night in Amsterdam.

TwoBeez en Quad

Het begon allemaal op de middelbare school waar klasgenoten Casper en Jan voor een schoolopdracht samen een liedje moesten schrijven. Die track heette 'Make It Count' en het was een succes, want daarna besloten ze een bandje te starten. Hoe ze heetten? TwoBeez, genaamd naar hun klas: 2B. Ha-ha!

Dat bandje veranderde al snel in een formatie met de naam Quad. Na het weggaan van hun toenmalige gitarist kwam Eloi in beeld en veranderde de bandnaam wéér, deze keer in Kensington. Die naam bleef hangen! Ze namen hun eerste EP op en begonnen steeds meer te spelen. In 2007 besloot Lucas, de toenmalige drummer, ermee te stoppen en vonden ze in Niles een opvolger. And the rest is history!

Urban night

Hoe leuk het ook is om naar het succes van nu te kijken, zo hilarisch is het om terug te gaan naar vroeger. We vroegen gitarist Casper naar de first gig van Kensington. "Eén van onze eerste gigs met Niles was in Studio 80 in Amsterdam. Beetje eengekke plek, aangezien daar eerder tot vier uur 's ochtends door werd gefeest dan dat je echt bandjes ging kijken. Het stomme was ook nog dat het een urban avond was." Oeps. Verkeerd geboekt? "Ja, het was niet heel handig. Wij waren in ieder geval de enige rockband en het leek er niet op dat het publiek op onze muziek zat te wachten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Dit is niet de avond in Studio 80, maar het geeft wel een beetje 'n idee van hoe het eruit gezien moet hebben...

Awkward...

Hoe was die avond voor Casper en de rest van Kensington? "Het was redelijk awkward. We stonden op een podium met verschillende niveaus. Wij op de onderste en Niles met zijn drumstel boven ons. De vloer was alleen zo glad dat het drumstel van Niles alle kanten op gleed. Dus tijdens het spelen moeste we ongemakkelijk en hysterisch tegen het drumstel schoppen om alles maar een beetje bij elkaar te houden."

"Waarom wij er stonden? Geen idee, haha. Het werd volgens mij georganiseerd door een soort cultureel clubje uit Amsterdam. Zij wilden graag een beetje cross-over doen, dus daarom stonden wij er. Tijdens ons optreden gingen mensen ook lekker even een peukie roken en bier halen... Ach, wij hebben ons prima vermaakt. Spullen achteraf in de bus gedropt en daarna de stad ingegaan om ons verdriet een beetje weg te drinken."

Ster advertentie
Ster advertentie