3FM nieuws

Anouk: 'TROS weigerde mijn songfestivalnummer'

  1. Nieuwschevron right
  2. Anouk: 'TROS weigerde mijn songfestivalnummer'

De Haagse zangeres bekende dinsdagavond (10 juli) dat de omroep geen interesse had in haar 'killersong' voor het EuroVisie Songfestival.

Anouk heeft naar eigen zeggen een 'killersong' aan de TROS aangeboden, voor het EuroVisie Songfestival 2012 dat eind mei plaatsvond.

Anouks onthulling

Ze deed de onthulling op Facebook: “nou..ik had mij dus opgegeven voor het EuroVisie Songfestival. Volgens mij heb ik hier een killersong klaarliggen, maar helaas de Tros maakt er liever weer de zoveelste talentenshow van."

Anouk heeft het idee dat het de omroep andere prioriteiten heeft dan het winnen van het songfestival. "het gaat blijkbaar meer om het vullen van zendtijd dan om een keer een kans te hebben om in de finale te komen. jammer hoor.”

Nacht DJ Jim belt met de TROS

Jim Vorwald, nacht DJ van 3FM, belde afgelopen nacht (dinsdag 10 op woensdag 11 juli) met de TROS. Beluister zijn poging om Anouks verhaal tot de bodem uit te zoeken.

Statement van TROS

Timur deed de volgende ochtend een nieuwe poging, maar de TROS wilde niet op de radio reageren. In een statement laten ze weten dat ze het nummer nooit hebben ontvangen.

Nederlandse inzending Joan Franka

De Zweedse Loreen won dit jaar het EuroVisie Songfestival met het nummer 'Euphoria'. Joan Franka deed voor Nederland mee met haar liedje 'You And Me', maar dat werd geen succes. In de halve finale kreeg ze te weinig punten en moest de wedstrijd verlaten.

Ster advertentie
Ster advertentie