3FM nieuws

Awkward! Deze 3FM DJs gingen even de fout in

  1. Nieuwschevron right
  2. Awkward! Deze 3FM DJs gingen even de fout in

Soms werkt het universum even helemaal niet mee. Interviews die in de soep lopen, per ongeluk artiesten beledigen, awkward ontmoetingen met supersterren... Het overkomt de besten, ook onze 3FM DJ's.

Gelukkig is de online redactie er om al deze trauma's nog even omhoog te halen en online te zetten, for your entertainment. Smul mee!

1. Michiel Veenstra en De Jeugd

De Jeugd Van Tegenwoordig: de nachtmerrie van iedere muziekjournalist. Én van onze eigen Michiel! Hij interviewde de band in 2009 op het Dour festival en vertelde aan de Volkskrant dat dit best wel une petit peu slecht ging. Ah, merde!

"Waarschijnlijk had het geen ene fuck uitgemaakt wát ik had gevraagd, ze begonnen meteen met treiteren. Sloeg ik een serieuze toon aan, dan begonnen zij te kutten. Ging ik kutten, dan zeiden ze: 'Wat zit jij nou populair te doen?' Pepijn liep op een gegeven moment weg, ze boden me een fles wodka aan tegen de spanning... Het zweet brak me uit. Kwam ik eindelijk met een vraag, zeiden zij: 'Écht? Wou je dát vragen?' Je bent een speelbal, een muis die door een kat is gevangen.

Mijn collega Roosmarijn Reijmer heeft een handige tactiek: als zij ze gezamenlijk interviewt, zorgt ze dat ze maar twee microfoons ter beschikking heeft. Ze zet Willie bij zich, die ze kent omdat ze samen Lowlands presenteren en dan laat ze de andere drie jongens met één microfoon doen. Dan breek je het front, en dat helpt!"

Meer geniale interviews van De Jeugd checken kan hier.

2. Wijnand Speelman en Stepherd

"Een paar jaar geleden was er in Rotterdam een Nouveau Riche-feestje. Op die avond werden alle artiesten gepresenteerd en Barend en ik waren gevraagd om de artiesten die optraden aan te kondigen. Dat ging allemaal prima tot ik Stepherd (van Stepherd en Skinto) aan moest kondigen.

Toentertijd was Sheppard (van 'Let Me Down Easy') een veel gedraaide band op 3FM en je voelt hem al aankomen: ik loop het podium op, vertel met Barend een mooi verhaaltje en kondig vervolgens "SHEPPARD!" aan. Toen hij vervolgens langs kwam lopen en zei: 'Het is Stepherd, man' zakte ik door de grond..."

3. Sander Hoogendoorn en Tom Odell

"Ik heb een keer samen met Rob Stenders Tom Odell moeten interviewen, in het Engels. Dat ging zó mis. Ik wilde hem vragen naar zijn goede voornemens voor het nieuwe jaar, maar kon niet op het goede woord komen. Genant. Daarna heb ik gelijk Engelse les genomen en since then do I really fine in English."

4. Timur Perlin en Montell Jordan

"Ik heb een keer Montell Jordan in de studio gehad, van 'Get It On Tonite'... Die jaren '90 glijer. Anyway, toen was Cribs op TV en ik dacht dat 't een rapper was (terwijl hij eigenlijk gewoon een heel goede R&B-artiest is). Dus ik vroeg of alles ook van goud was in zijn huis, zoals dat bij Cribs altijd het geval was. Maar ik koos nét het verkeerde item om te vragen: 'Do you also have golden showers at your house?' Toen moest 'ie heel hard lachen, natuurlijk."

5. Roosmarijn Reijmer en Major Lazer

"Vorig jaar mijn beste én slechtste interview van het jaar met Diplo gehouden. Op Lowlands was het te gek, maar toen kwam Pampus. Heel het weekend hard werken en lange uren maken en dán die drie voor m'n neus. Dat is even schakelen! Rámon (met wie ik die shift presenteerde) sloeg ook al dicht en ik stond achter de knoppen, dus ik moest het op zien te lossen.
Drie van die stoere intimiderende mannen en dan ook nog eens al je collega's daarachter, aandachtig luisterend. M'n Engelse kennis was ineens weg en de mannen van Major Lazer vonden het ook nog leuk om me een beetje te narren. Op een gegeven moment heb ik maar gewoon hulpeloos geroepen dat ik het ook niet meer wist en ze bedankt voor hun komst.
Toen de volgende plaat liep zei ik tegen Diplo: "Sorry, jullie drieën waren echt teveel voor me. Ik heb er een bende van gemaakt." Zei 'ie: "Geeft niet, ik ken je nog van Lowlands en ik vind je cool hoor." Toen vond ik het nog veeeeeeel meer awkward :-("


6. Anoul Hendriks en Guus Meeuwis

"Ik heb tijdens mijn BNN University-tijd Guus Meeuwis voor gek gezet in de lunchruimte bij NPO Radio 1. Hij was te gast in De Nieuws BV, waar ik zijn begeleider was. Hij was daar om te praten over zijn uitverkochte concerten in de Royal Albert Hall. Toen hij trots begon te vertellen dat hij dat met alleen maar Nederlandse muziek heeft weten te doen, begon ik moeilijk hard te lachen en zei ik iets als "Ja tuurlijk, Guus..." Daarna begon ik ook nog hard te lachen.

Hij liep gelijk geïrriteerd weg en ik kreeg de manager op mijn dak. Vervolgens moest ik er via de uitzending achter komen dat hij écht de Hall had uitverkocht voor alleen maar Nederlanders. Guus wilde daarna ook geen koffie meer van me, die pakte hij zelf."

7. Rámon Verkoeijen en Major Lazer en Three Doors Down

"Ik heb eigenlijk niet zoveel genante momentjes, ik doe vrij weinig interviews. Roos refereerde net naar mij, maar het mooiste aan dat interview vind ik eigenlijk dat Dennis Mooij toen het ANWB-verkeer zou gaan voorlezen. Ik zat nog in het Engels en grapte dus "But first we go to traffic with Dennis Beautiful". Misschien iets te lollig voor in zo'n interview, haha!

Oh, en Three Doors Down. Ik interviewde hen en heb toen dus gevraagd "How old are you all together, combined?". Dat wisten ze niet, vonden ze een vage vraag. En ze keken me heel raar aan. Zelf vond ik het eigenlijk wel lekker gaan, helemaal niet genant ofzo."

8. Jasper Leijdens en Blupaint

De ene 3FM Serious Talent is de andere niet! Daar kwam nachtjock Jasper Leijdens met pijn en moeite achter tijdens de 3FM Awards 2016.

"Ik stond backstage toen er een gast naar me toe kwam. Ik herkende hem als iemand van The Brahms, dus ik begon heel amicaal een gesprek. 'Zooo, vet optreden net hoor!' Waarop hij reageerde: 'Huh, welk optreden?' Bleken ze dus helemaal niet op te treden.

En om het nog erger te maken vroeg ik daarna ook nog 'Jullie gaan die award toch wel pakken, he?' Waarop hij nog verbaasder reageerde: 'We zijn niet genomineerd toch?' Uiteindelijk kwam ik er een week later achter dat het een bandlid van Blupaint was. Joe!"

9. Saskia Weerstand en Sunnery James & Ryan Marciano

"Ongeveer 7 jaar geleden werkte ik achter de schermen bij Sense of Dance, een danceprogramma op 3FM. Voor dit programma gingen we langs mega veel festivals om daar uit te zenden en zoveel mogelijk DJ's te spreken.

Mijn taak was om al die DJ's te vinden, aan hun mouw te trekken en ze ondanks hun drukke schema toch even richting onze 3FM studio te sleuren. Ik had van tevoren keurig plaatjes gegoogled, dus er kon niets mis gaan. Ik spotte twee DJ's die ik herkende, dus ik rende erop af.

Saskia: "Heej guys, so nice to run into you. We are making a radioshow for 3FM and your manager told us that it was okay if we have
a short interview there."
DJ's: "Yeah sure, no problem."


Ondertussen zwaait de studiodeur open en komt Ajouad aanlopen, de presentator van Sense of Dance. Hij roept: "Heeeej jongens!! Goed dat jullie er zijn!!" OEPS! Zo dom, maar dit was voor het Doutzen Kroes-tijdperk, dus kende ik ze nog niet uit de Vogue en van de mooie Instapics van de Frieze blondine, maar bij deze zal ik nooit meer vergeten dat Ryan Marciano & Sunnery James gewoon uit Nederland komen."

10. Paul Rabbering en Faithless

"Ik ben dus heel groot fan van Faithless, al jaren. Na een optreden in de Melkweg wilde ik de band wel eens ontmoeten. Ik had al een handtekening gescoord van Maxi Jazz op m'n bandje. Maar ik wilde ook eigenlijk wel wat contact met de toetseniste, Sister Bliss. Zij draaide de afterset van het concert, gewoon als DJ. Ik ben naast die DJ-booth gaan staan maar schoot een beetje in paniek... 'Jezus, wat nu?'

Ik heeeel awkward 'hoi' zeggen en daarna vragen of ik haar drie zoenen mocht geven. Zij antwoordde heel gedesinteresseerd 'sure'. Wat nu komt is echt fucking pijnlijk... Ik ging voor de intense versie, waarbij ik dus ook haar hoofd beetpakte en met m'n vingers in haar enorme oorbel terecht kwam. Ik had het niet door, haalde m'n hand weg en ros zo die oorbel uit haar oor. Zij helemaal verontwaardigd, de manager erbij gehaald en daarna negeerde ze me zó hard. Verschrikkelijk. Het is nooit meer wat geworden."

Ster advertentie
Ster advertentie