3FM nieuws

3FM Soundtrack Top 96: Wat maakt een soundtrack dé perfecte soundtrack?

foto: Disneyfoto: Disney
  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Soundtrack Top 96: Wat maakt een soundtrack dé perfecte soundtrack?

Hier is 'ie dan, de eerste editie van de 3FM Soundtrack Top 96! Een overzicht van de 96 mooiste tracks uit bekende films en series, om 96e Oscar-uitreikingen te vieren. Elk nummer is verbonden aan die ene memorabele scène die voor altijd in jouw geheugen staat gegrift. Parels als ‘Time Of My Life’, uit Dirty Dancing, en ‘My Heart Will Go On’ van Titanic, zijn vandaag te horen op de radio én later terug te vinden op de website als je later nog wilt nagenieten

Geheim recept

Wat maakt een soundtrack nou een goede soundtrack? De muziek onder een filmscène zorgt namelijk voor de interpretatie van wat je ziet. Stel je voor: Een horrorfilm, met jumpscare scène, zónder het angstaanjagende geluid van de soundtrack eronder? Maar in plaats daarvan komt ‘Rolling in the Deep’ uit de speakers, dan is het opeens een stuk minder eng.

Of een emotionele afscheidsscène waarbij de tranen over je wangen rollen, maar met een compleet andere vibe muziek erbij. Denk aan ‘Engelbewaarder’ van Marco Schuitmaker bijvoorbeeld. Dan is het opeens een stuk minder verdrietig. Kortom, de correcte muziek onder een filmscène is hét geheime recept voor die onvergetelijke filmervaring.

Hoe zou het eruit zien als er andere muziek wordt gezet onder iconische filmscènes? Wij probeerden het uit door iconische films in een romcom-jasje te hijsen.

Wanneer?

Vandaag, 10 maart tussen tussen 12:00 en 19:00 tellen we samen met jou af naar de allerbeste soundtrack allertijden. Dus zet 3FM aan om samen te genieten. Heb je het gemist? Geen stress, alles is terug te luisteren te vinden op de website.

Luister de 3FM Soundtrack Top 96 met de beste muziek uit films en series op zondag vanaf 12 uur, dit natuurlijk in aanloop naar de Oscars. Wat is volgens jou de beste film of serie-soundtrack aller tijden?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie