3FM nieuws

Wat is jouw examenervaring? Terugblik met Paul Rabbering

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat is jouw examenervaring? Terugblik met Paul Rabbering
Een handjevol scholieren doet in 2011 weer examen. Veel meer mensen hebben dat al eens gedaan. En? Beste vak? En slechtste?Misschien heb jij al examen gedaan. Dan weet je vast nog wel hoe dat er (toen) aan toe ging. Om de kandidaten van dit jaar een steuntje in de rug te geven, verzamelen wij de leukste verhalen en bieden we jou de kans om de fijnste herinneringen te delen met de laatstejaars.

Deel jouw examen verhaal

Heb jij een bijzonder examen verhaal te vertellen? Ging het brandalarm om de vijf minuten af? Zakte je door je stoel tijdens het invullen van de vragen? Speelde jouw maag op en had je jouw toiletpauze al een keer gebruikt? Had je zo'n grote blackout dat je je eigen naam niet meer wist? Deel je verhaal in de Reacties en laat zien dat je, wat er ook gebeurd, altijd nog terug kan kijken met een lach op je gezicht.

Beste en slechtste vak

Laat gelijk even weten wat jouw beste en slechtste vak was op de middelbare school. Heb je enorm lopen blokken op de Duitse naamvallen? Of had je toch meer moeite met aardrijkskunde omdat de juf/meester zo leuk was dat je nooit op zat te letten? Wie weet had je wel helemaal geen slechte vakken en heb je nooit een boek open geslagen voor je examens. Laat het horen.

Paul Rabbering:

"Het is alweer zo'n tijd geleden...1997 als ik me niet vergis, dat ik zelf examen heb gedaan. Ik was voornamelijk erg goed in de exacte vakken, maar economie daarentegen weer niet. Hoewel dat ook aan de leraar gelegen heeft. Dat was een dikke eikel die de klas niet aan kon.

Ik werd daar nogal recalcitrant van. Op een gegeven moment was ik zó vervelend dat hij mij beval vooraan te komen zitten. Ik heb toen mijn tafel naar voren geduwd en alles meegenomen wat ik onderweg tegenkwam. Met als resultaat dat ik vooraan zat met 5 tafels en stoelen.

Meneer Van de Brink van Engels was trouwens wel te gek. Hij heeft mij namelijk een schop onder mijn kont verkocht die ik volledig verdiende. Daarna zijn we vrienden geworden. Topdocent."

Ster advertentie
Ster advertentie