3FM nieuws
AVROTROSKRO-NCRV

Majoor Marco Kroon vertelt in de Ochtendshow over zijn film 'De Vuurlinie'

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Majoor Marco Kroon vertelt in de Ochtendshow over zijn film 'De Vuurlinie'

Op dit moment draait 'De Vuurlinie' in de Nederlandse bioscopen, een film over het leven van majoor Marco Kroon gespeeld door Waldemar Torenstra. Regisseur Roel Reiné heeft er een spektakelstuk van gemaakt maar de recensies zijn verdeeld, wat vindt Marco zelf van de film?

'De Vuurlinie'

De film vertelt het verhaal van Marco Kroon, de meest besproken militairen van dit land. In 2009 heeft hij de hoogste militaire onderscheiding van Nederland gekregen: De Willems-Orde. De jaren erna zijn een stuk zwaarder voor hem, Marco kampt met zijn oorlogstrauma's en in de media ligt hij behoorlijk onder vuur. Hij werd namelijk verdacht van het handelen in drugs en wapenbezit. De film gaat voornamelijk over de eerdere periode in zijn leven.

"Het is niet alleen mijn verhaal"

Het is natuurlijk enorm bijzonder als er een film wordt gemaakt over je leven, al vertelt Marco tijdens het interview dat het niet alleen over hem gaat, Marco: "Het verhaal is veel breder getrokken, het is niet alleen mijn verhaal geworden. Er zijn gesprekken met andere veteranen ook verwerkt."

Verder vertelt Marco dat hij blij is met de essentie van de film, hij geeft aan dat de film draait om het kweken van begrip voor de mensen die het land dienen. Hij bedoelt daarbij niet alleen de veteranen maar ook politie en brandweerlieden in Nederland.

Kritiek

Over de kritiek op de film is Marco duidelijk, Marco: "Over smaak valt niet te twisten maar het is wel typisch dat de recensenten die altijd zuur over mij zijn geweest, nu ook zuur zijn over de film. Het gaat over de periode in 2010, de verhalen die ik in mijn boek omschreven heb en niet over latere incidenten in mijn leven."

Kijk hier het hele interview terug:

Ster advertentie
Ster advertentie