3FM nieuws

Muse ontkent stelen idee Exogenesis

  1. Nieuwschevron right
  2. Muse ontkent stelen idee Exogenesis

Het Britse trio noemt de claim van de man die 2,7 miljoen van ze eist 'complete onzin'.

Via een woordvoerder laten de mannen van Muse weten dat er niets klopt van de beschuldiging dat hun Exogenesis-trilogie, van het album The Resistance uit 2009, een kopie is van een gelijknamige 'science-fiction rockopera'.

Muse: 'aanklacht is complete onzin'

Muse doet de aanklacht van de man af als 'complete onzin', schrijft NME. De mannen hebben nooit iets over de sci-fi rockopera ontvangen en hebben nog nooit gehoord van de man die beweert hem bedacht te hebben.

"The claim is complete nonsense, and is categorically denied. It appears to be based on a 'screenplay' which the band never received or saw, produced by someone the band has never heard of. It speaks volumes that the album in question was released a full three years ago, and yet this is the first that has been heard of these groundless allegations."

Exogenesis

Charles Bolfrass is de man die zegt bestolen te zijn door Muse en eist 2,7 miljoen euro van de band en hun platenmaatschappij. Hij zou Matt Bellamy en co. in 2005 gevraagd hebben om de muziek te schrijven voor Exogenesis, zijn rockopera over ruimte reizen en de ondergang van de aarde. Muse wees zijn voorstel af, zegt Charles, maar verwerkte zijn idee jaren later zonder toestemming in de tracks 'Exogenesis 1, 2, en 3'.

>> Meer over 'man klaagt Muse aan van 2,7 miljoen'

Ster advertentie
Ster advertentie