3FM nieuws

Festivaltips van 3FM Serious Talents

  1. Nieuwschevron right
  2. Festivaltips van 3FM Serious Talents

Rondé, David Benjamin, The Cool Quest en Stepherd & Skinto gaven op dinsdag 14 april bij DWDD tips welke acts je echt móet zien tijdens het festivalseizoen van 2015.

Waar moeten we absoluut heen dit jaar als het aankomt op festivals? In De Wereld Draait Door gaven 3FM Serious Talents Rondé, David Benjamin, The Cool Quest en Stepherd & Skinto hun tips voor de komende zomer. Wij hebben ze voor het gemak even voor je op een rij gezet!

David Benjamin

Hij is nog maar net benoemd tot 3FM Serious Talent en zat al voor de tweede keer aan tafel bij DWDD. Waar moeten we naartoe volgens hem?

"Best Kept Secret. Het best bewaarde geheim. Het is in Beekse Bergen en ik wil Noel Gallagher van Oasis wel even zonder zijn broer zien. Ik vind zijn plaat heel vet en ik vind hem een f*cking goede songwriter." - David Benjamin

Daarnaast tipte hij ook Balthazar als act die je echt niet mag missen deze zomer.

Rondé

Zangeres Rikki van Rondé neemt deze zomer het liefst iedereen mee naar Pinkpop! Daar kijkt zij vooral uit naar James Bay, maar die is nog niet zeker bevestigd op het Limburgse festival. Wil je James zeker live zien? Dan moet je naar Lowlands!

"We moesten eind vorig jaar spelen in het Glazen Huis voor 3FM Serious Request en ik wist helemaal niet dat hij daar moest spelen. Hij speelde toevallig vóór ons en ik knalde eigenlijk bijna tegen hem op in de gang en toen zei ik: "Hey! Are You James Bay?" Hij: "Yes, I am!". Ik heb daarna een heel lang gesprek met hem gehad en hij was echt super lief en heel erg down-to-earth. Echt iemand die gewoon muziek maakt met het hart." - Rikki Borgelt

Als extra tipte ze nog Oscar and The Wolf en Typhoon, die ook op Pinkpop staan.

Stepherd & Skinto

Het rappersduo Stepherd en Skinto nemen jullie mee naar Lowlands. Ze staan er niet, maar hopen toch nog te worden toegevoegd aan de line-up. Wie zij tippen? Mark Ronson!

"Ik vind hem heel vet. Wie niet?" - Stepherd

The Cool Quest

The Cool Quest heeft het er maar druk mee! De vijfkoppige band staat dit festivalseizoen op welgeteld 53 festivals! Frontzanger Vincent zat aan tafel en vertelde welk festival er écht niet mag ontbreken op de lijst.

"Naar al die 53! Enne.. Er is een heel leuk festival in Amsterdam, Wicked Jazz Sounds Festival. Daar staan wij binnenkort én er staat een leuk duo uit de UK, Smoove and Turrell. Ik vond hen altijd al heel dope en ik vind het leuk dat ze in Nederland zijn en dat ik ze kan checken. Kom kijken!" - Vincent Bergsma

Lowlands

Rondé, Stepherd & Skinto en The Cool Quest deden en public ook nog even een open sollicitatie voor Lowlands. Alle vier de acts die aan tafel zaten staan namelijk niet op dit festival en hopen nog te worden toegevoegd aan de line-up. Zangeres Rikki van Rondé riep heel hard "Love You" door de studio en maakte een hartjes-gebaar naar de camera. Speciaal voor Lowlands, natuurlijk.

Ster advertentie
Ster advertentie