3FM nieuws

Column: die-hard dansen of drankjes doen?

  1. Nieuwschevron right
  2. Column: die-hard dansen of drankjes doen?

Sta jij nog iedere week tot diep in de nacht te dansen of ben je daar wel een beetje klaar mee? Onze Britse leeftijdsgenoten in ieder geval wel, en redacteur Ellen begrijpt dat helemaal.

(Foto: Ben Houdijk)

De Londenaren zijn het zat. De clubs van tegenwoordig deugen niet meer, vinden ze. Een onderzoek van The Guardian toont aan dat 67% van de mensen tussen de 18 en 35 jaar liever een relaxed avondje met vrienden heeft, dan dat ze volledig uitgedost de hele nacht gaan stappen. Can you blame them?

Dokken, zul je!

De deelnemers aan het onderzoek komen met een aantal redenen waarom ze niet meer ieder weekend in een club staan te dansen. Ik som ze even voor je op:
- Het kost nogal wat
- De (muziek-)kwaliteit van clubs gaat achteruit
- Het is onpersoonlijk
- Vrouwen voelen zich er vaak niet prettig
- We zijn gewoon te moe met z'n allen

Dat is nogal een lijstje. In Engeland heeft die daling ook te maken met het feit dat veel pubs en bars rond één uur 's nachts al sluiten. Als je dan nog door wilt moet je eerst ergens anders heen en dus nóg een keer entree betalen. Daar heeft niemand zin in natuurlijk.

Team cozy

Maar goed, dit onderzoek heeft dus wel echt betrekking op clubs en niet op pubs en bars. Laatstgenoemden zijn namelijk nog wél steeds populair, vooral omdat je daar je medemens nog een beetje kunt verstaan. Een paar deelnemers aan het onderzoek vertellen dat het wel zo fijn is als je na een week werken even echt kunt bijpraten met je vrienden onder het genot van een paar drankjes. En let's face it, dat is toch ook veel leuker?

Na een week werken wil deze burgertrut ook met de liefde van haar leven (de heer N. Etflix) op de bank zakken, een concertje naar keuze meepakken, óf met een groep vrienden afspreken in een bar om een drankje te doen. Niet moeilijk hard in elkaars oor staan schreeuwen in een overbevolkte club.

Tuurlijk heb je af en toe zin in een feestje, maar ik begrijp de daling in clubliefde wel. En weet je wat je allemaal wel niet kunt doen met de €50 die je al snel kwijt bent aan entree en drankjes? Daarvan kun je een vliegretourtje naar Londen boeken! Een bak CD's kopen! Een kaartje scoren voor een fijn concert! Of het op je spaarrekening zetten als een verstandige volwassene (ha, who am I kidding).

Vertel!

Enfin... Misschien ben ik gewoon een oude trut en mis ik gewoon de allervetste feestjes. Ik vraag me af wat jij van dit onderzoek vindt! Ben je Team Club of Club Bar?

Ellen Hensbergen, redacteur 3FM Online

Ster advertentie
Ster advertentie