3FM nieuws

Standbeeld voor Amy Winehouse in Camden

  1. Nieuwschevron right
  2. Standbeeld voor Amy Winehouse in Camden

De gemeente van Londen heeft toestemming gegeven om een standbeeld van Amy Winehouse te laten plaatsen.

Mitch Winehouse heeft toestemming gekregen om een bronzen standbeeld van zijn dochter te plaatsen. De gemeente van Londen heeft ingestemd met het idee van Amy Winehouse' vader om een levensgroot standbeeld neer te zetten in de wijk Camden. Hier woonde de zangeres toen ze in 2009 overleed.

Discussie over standbeeld Amy Winehouse

Er is veel onenigheid over het bronzen beeld van Winehouse. Vooral het Camden Stadscomité heeft kritiek op het idee van Amy's vader Mitch.

"We zijn niet onder de indruk van het standbeeld van ontwerper Scott Eaton en we denken echt dat er een veel betere locatie bestaat. Het voorstel van Eaton heeft onwaarschijnlijk veel meer commerciële intenties dan de simpele intentie om Amy te herdenken", aldus het Camden Stadscomité.

Ook zou het te vroeg zijn om nu al een standbeeld te plaatsen van de in 2009 overleden zangeres en zouden omwonenden er niet op zitten te wachten.

Gemeente stemt in met voorstel standbeeld

Toch heeft het voorstel goedkeuring gekregen van de gemeente in Londen, al moet er wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan.

Zo mag het beeld er alleen komen als het 's nachts niet verlicht wordt en moet het een herdenkingsmonument worden dat creatieve jongeren inspireert.

Ster advertentie
Ster advertentie