3FM nieuws

Dit was het concert van John Mayer in de Ziggo Dome

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit was het concert van John Mayer in de Ziggo Dome

Duizenden fans stonden in de stromende regen te wachten om de Ziggo Dome in te komen, maar met goede reden: John Mayer gaf het publiek precies wat ze wilden.

Say Cheese

Je moet het hem nageven: John kent z'n zwakke punten. Aan het begin van de show vertelt hij meteen dat er altijd awkward foto's worden gemaakt tijdens zijn show, omdat hij zo opgaat in zijn eigen gitaarspel. De oplossing? Een paar gekke bekken trekken zodat de fotografen hebben wat ze willen, en daarna doorpakken met de show!De show

De show draait natuurlijk grotendeels om John en zijn gitaarspel: hij wisselt om de haverklap van gitaar en elk nummer wordt instrumentaal afgesloten. Publieksfavoriet 'Your Body Is A Wonderland' speelt hij zelfs helemaal zonder zijn band en met een jazzy gitaarsolo.


John Mayer is echt geen doorsnee singer-songwriter, de show is erg instrumentaal en muzikaal ingestoken. Never a dull moment! En als 'ie er dan ook nog een mooi encore met 'Gravity' en 'New Light' achteraan plakt, is de avond compleet. Vanavond ronde twee!


Fotografie: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie