3FM nieuws

Giel boekt Anouk in Ziggo Dome

  1. Nieuwschevron right
  2. Giel boekt Anouk in Ziggo Dome

Giel keeg donderdag 19 september bezoek van niemand minder dan Anouk.

De Nederlandse rockchick Anouk speelde donderdagochtend 19 september op De Speelplaats bij Giel.

Anouk krijgt finaleplaats Eurovisie Songfestival

Met het nummer 'Birds' deed Anouk in 2013 mee aan het Eurovisie Songfestival. Na negen jaar geen Nederlander in de finale, slaagde de zangeres erin een finaleplaats te bemachtigen. Denemarken wint uiteindelijk, maar dankzij Anouk kan Nederland trots zijn op de negende plaats.

'Wigger' is 3FM Megahit

Eerder dit jaar werd haar meest recente album Sad Singalong Songs uitgeroepen tot 3FM Album van de Week. Anouks nieuwste nummer 'Wigger' verscheen op 15 september en werd uitgekozen tot 3FM Megahit. Anouk speelde donderdagochtend 19 september live onder andere 'I Won't Play That Game', 'Michel' en 'Wigger' live bij Giel. Beelden volgen later.

Anouk live bij Giel

Giel was blij om Anouk weer een keer te verwelkomen in de studio. Anouk vertelde dat ze voor haar shows in het Gelredome niet veel gastartieste uitgenodigd heeft, maar dat wil niet zeggen dat ze graag nog een keer met wat mensen samen wil werken. Bruce Springsteen staat nog wel op haar lijstje. Daarnaast vertelde ze over haar inspiratie voor haar nieuwe nummers. Op de vraag van Giel waar de inspiratie voor het nummer 'I Won't Play That Game' vandaan komt antwoordde ze lachend: "Heel mijn verrotte liefdesleven." Een geluk bij een ongeluk dat ze over die "verrotte periodes" zo'n prachtige nummers kan schrijven.

Giel belt Ziggo Dome

Giel vindt dat het tijd wordt dat Anouk nog een ander optreden gaat geven, zonder orkest of tierelantijnen. Gewoon, rechttoe rechtaan rock & roll. Zij stelde zelf voor om in de Ziggo Dome te spelen. En hij was niet de beroerdste om daarom even een boeking namens haar te plaatsen. Hij belde daarom meteen met de Ziggo Dome en reserveerde alvast een datum in maart 2014.

Anouk - 'Wigger' live bij Giel

Anouk - 'I Won't Play That Game' live bij Giel

Anouk - 'Michel' live bij Giel

Anouk - 'I'm A Cliché' live bij Giel

Anouk vertelt over haar inspiratie

Anouk in het huis compilatie

Anouk in Ziggo Dome?

Ster advertentie
Ster advertentie