3FM nieuws

Record Store Day

  1. Nieuwschevron right
  2. Record Store Day

16 april was het Record Store Day, de dag van de onafhankelijke platenzaken. Die dag kwamen er exclusieve releases uit en waren er instore optredens.

Record Store Day is in 2008 geleden in Amerika ontstaan en sinds 2010 jaar doen landen over de hele wereld mee, waaronder Nederland! Het initiatief om de platenzaak onder de aandacht te brengen, wordt breed gesteund door veel muzikanten. Dat doen ze met speciale releases en optredens in de winkels. Het is ook zeker een hele goede dag voor de vinylliefhebbers, want de speciale releases komen exclusief op vinyl uit.

Ambassadeur Ozzy

Elk jaar wordt er een wereldwijde ambassadeur gekozen en dit keer is deze eer voor de Prince of Darkness, Ozzy Osbourne.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Highlights

Er gebeurde heel veel die dag. Het hele overzicht is na te lezen op de site van Record Store Day. Een aantal internationale en nationale hoogtepunten, zijn hier voor je verzameld.

Foo Fighters

De Foo Fighters kwamen met het coveralbum Medium Rare. De meeste covers hebben ze eerder al eens uitgebracht, maar de versies van Thin Lizzy's 'Bad Reputation' en 'This Will Be Our Year' van The Zombies zijn nieuw.

>> Lees meer

Gorillaz

Het Gorillaz album The Fall (ook wel bekend als het iPad-album) is als download en stream uitgebracht. Maar op Record Store Day kwam het ook uit op vinyl.

>> Lees meer

Serious Talent on Tour

Handsome Poets, The Hype en Chef'Special zijn samen op tour. Via de site van Record Store Day kun je kaarten winnen voor deze zo goed als uitverkochte Serious Talent on Tour.

>> Lees meer

Jack White

Jack White heeft zo zijn eigen manier om de platenzaak weer op de kaart te zetten. Hij tourt met zijn mobiele platenzaak Third Man Rolling Record Store.

>> Lees meer

Nirvana

Een zeldzame EP van Nirvana wordt opnieuw uitgegeven. Het gaat om Hormoaning, die ze in 1992 uitbrachten. Toen was de EP alleen in Japan en Australië te koop. Op Record Store Day lag de plaat wereldwijd in de schappen.

>> Lees meer

Optredens

De hele dag waren er gratis concerten in de aangesloten winkels. Ook de Nederlandse ambassadeur Tim Knol was van de partij!

>> Lees meer

Beastie Boys single

De eerste single van het langverwachte Beastie Boys album Hot Sauce Committee Pt. 2 komt eraan. 'Make Some Noise' is ook de Beastie Boys bijdrage aan Record Store Day.

>> Lees meer

Arctic Monkey

Ook Arctic Monkeys hebben een nieuw album klaarliggen en ook zij brachten op Record Store Day een exclusieve versie van de eerste single uit.

>> Lees meer

Ster advertentie
Ster advertentie