3FM nieuws

Standbeeld MJ zorgt voor verdeeldheid

  1. Nieuwschevron right
  2. Standbeeld MJ zorgt voor verdeeldheid

Fulham-fans zijn niet allemaal blij met het standbeeld van Michael Jackson voor het stadion.

Het is algemeen bekend dat voetbalfans niet de meest vergevingsgezinde personen ter wereld zijn. Ga maar eens tussen een Ajax- en Feyenoordshirt in zitten. Maar bij Fulham in Londen maken ze het wel heel bont. Daar wordt zelfs Michael Jackson niet getolereerd.

Gigantisch standbeeld van MJ op Craven Cottage

Althans, zijn standbeeld. Er staat sinds afgelopen zaterdag een levensgroot standbeeld van de 'King Of Pop' voor de deur van het stadion van Fulham. Maar de fans van de Londense club zijn hier absoluut niet over te spreken. Zij noemen Michael Jackson "een controversiële popster die geen link heeft met de club". Op dit moment gaat er zelfs in de kringen rondom de club een petitie rond om het beeld te laten verwijderen.

Al-Fayed: Loop naar de hel. Of naar Chelsea

Voorzitter van de voetbalclub Mohammed Al-Fayed is het hier absoluut niet mee eens. Volgens Al-Fayed kunnen supporters die het niet mooi vinden "naar de hel lopen". In hun geval naar aartsrivaal en stadsgenoot Chelsea. Hij noemt MJ een "ware legende" en vindt dat de supporters "trots zouden moeten zijn de zanger in hun midden te hebben". Dat genoegen hebben de Fulham-fans overigens wel al eerder gehad. Jackson heeft in 1999 eenmalig een wedstrijd bijgewoond op uitnodiging van Al-Fayed.

Onderzoek van de BBC

De BBC heeft uitvoerig onderzoek gedaan onder de fans. De meningen zijn duidelijk verdeeld, zo blijkt uit dit filmje.

De tegenstanders zullen in ieder geval hun best blijven doen het standbeeld te laten verwijderen. Maar het ziet er niet naar uit dat Al-Fayed dat ooit toe zal laten. Hij noemt zichzelf een van de weinige échte vrienden die Jackson nog had en ziet dit standbeeld als een eerbetoon aan de popster.

Ster advertentie
Ster advertentie