3FM nieuws

Verzekering Jackson-shows keert mogelijk uit

  1. Nieuwschevron right
  2. Verzekering Jackson-shows keert mogelijk uit
Als uit de autopsies blijkt dat Michael Jackson vorige week donderdag is overleden als gevolg van een ongeluk, keert de verzekering wel degelijk uit aan concertpromotor AEG.Geen annuleringsverzekering
De promotor achter de comebackconcerten van de King of Pop dreigde voor ruim 350 miljoen euro het schip in te gaan vanwege het ontbreken van een annuleringsverzekering. Verzekeraars zouden het risico niet hebben willen nemen met het oog op de gezondheid van Michael Jackson.

12,5 miljoen euro
Nu blijkt volgens AEG-topman Randy Phillips dat de verzekering toch uit moet keren als Jackson als gevolg van een ongeluk overleed. Ook een overdosis, waarover veel gespeculeerd wordt, is volgens de topman gedekt. Phillips zegt dat hij in dat geval bijna 12,5 miljoen euro zou ontvangen.

Hopen
Niet alleen sensatiebeluste media hopen op dus een onnatuurlijke dood. Als na onderzoek blijkt dat de King of Pop een natuurlijke dood gestorven is, hebben Phillips en co. pech, dan keert de verzekering helemaal niets uit.

Waardevol aandenken
Toch is volgens de topman dan nog geen man overboord. Veertig tot vijftig procent van de fans die kaartjes kochten voor de comebackshows heeft aangegeven geen geld terug te willen hebben. Zij willen een speciaal ticket dat ze kunnen bewaren als aandenken.

Daar komt nog bij dat AEG opnamen heeft gemaakt van de repetities, die mogelijk worden uitgebracht. "Dit bedrijf is niet failliet en gaat niet failliet", zegt Phillips. "Mijn hart is gebroken, maar met het bedrijf gaat het goed."


>> Meer over Michael Jackson
Ster advertentie
Ster advertentie