3FM nieuws

Claude brengt goede energie naar 3FM Live Box met 'Ladada (Mon Dernier Mot)'

foto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Claude brengt goede energie naar 3FM Live Box met 'Ladada (Mon Dernier Mot)'

"Dit zijn mijn laatste woorden. Ça, c'est mon dernier mot." Voor het grote publiek was daar opeens die waanzinnige plaat die heel Nederland Frans laat zingen. Inmiddels is Claude 12 miljoen streams, een dikke nummer-1 hit en een HAVO-diploma verder. Dat belooft wat voor het komende jaar.

Claude

Claude wordt inmiddels door heel veel mensen omarmd. Toen de zanger 9 jaar was kwam hij vanuit Congo naar Nederland gevlucht. Hij kreeg voor het eerst bekendheid toen hij in 2019 meedeed aan The Voice Kids. Hier zong hij een cover van 'Papaoutai' van Stromae. Niet voor niets dat wordt vergeleken met de Belgische Stromae. Hij wist bovendien een platencontract bij Cloud 9 Music te winnen door mee te doen aan een talentenjacht

Enorme hit

Met band was hij in de avond te gast bij 3FM-dj Jaimy de Ruijter om zijn monsterhit 'Ladada (Mon Dernier Mot)" live te spelen. De heerlijke combinatie van Frans-Nederlands is ontstaan doordat het Frans Claude's moedertaal is. Hij schrijft daardoor muziek in het Nederlands, Frans en Engels.

De titel van het nummer betekent vrij vertaald 'mijn laatste woord'. Claude zingt dan ook op de spiegelmanier: "Wat ik in het Nederlands zeg, vertaal ik naar het Frans in het liedje." Benieuwd hoe het nummer live klinkt? Check het optreden in de 3FM Live Box hier.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Primeur tijdens ESNS 2023

Het smaakt naar meer en er komt gelukkig meer. Claude liet namelijk aan 3FM-dj Jaimy weten dat we op Eurosonic Noorderslag 2023 een kleine primeur kunnen verwachten. Claude zal teven aanschuiven bij de 3FM-talkshow Nieuw Nederlands Peil tijdens Noorderslag 2023 waar 3FM-dj's Justin Verkijk en Veronica van Hoogdalem je voorstellen aan nieuwe muzikale talenten. Ze komen langs voor een publiek interview en zullen ook nog een aantal nummers live spelen. Dit alles in de mom van

"You heard it first at ESNS"

Op zaterdag 21 januari tussen 17:00 en 18:15 uur is deze talkshow in de Oosterpoort mee te maken. Ook zullen er oud winnaars van de Popprijs aanschuiven om het te hebben over het begin van hun muzikale carrière. Dit alles onder het motto "you heard it first at ESNS", de plek om jouw muzieksmaak en artiestenraster uit te breiden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM x ESNS

Tijdens ESNS zal 3FM live verslag van het festival in Groningen doen. Thuis of je dus niks te missen van al dit nieuwe muzikale talent. Check hier voor meer informatie.

De Muziek Van 2023

De hele maand januari staat 3FM in het teken van De Muziek Van 2023. Verwacht heel veel live muziek op de radio, meer nieuw talent op de playlist en de 3FM-dj's gaan je hier allemaal kennis mee laten maken. Daarnaast zijn 3FM en 3voor12 traditiegetrouw ook weer te vinden op ESNS (Eurosonic Noorderslag) in Groningen, het grootste showcase festival van Europa en wordt eind deze maand De Muziek Van 2023 bepaald. Een lijst met 10 Nederlandse talenten die in 2023 het verschil gaan maken, zowel in releases als live.

Ster advertentie
Ster advertentie