3FM nieuws

Winnaars Edisons 2005

  1. Nieuwschevron right
  2. Winnaars Edisons 2005
Marco Borsato is de grote winnaar van de Edisons 2005. Hij ontving driemaal een Edison. Maar er vielen meer acts in de prijzen.{l}Marco Borsato{/l} sleepte maandagavond 14 februari maar liefst drie Edisons binnen: Beste Zanger, Beste dvd en hij ontving voor het laatste ook een publieksprijs.

Tot Beste Zangeres werd {l}Trijntje Oosterhuis{/l} gebombardeerd. {l}Within Temptation{/l} kreeg de prijs voor Beste Groep. {l}Lange Frans & Baas B{/l} ontvingen de prijs voor Beste Nieuwkomer. {l}DJ Tiësto{/l} won in de categorie dance en Wende Snijders in de categorie kleinkunst/luisterlied. De publieksprijs voor Beste Single ging naar {l}Blof{/l} en de {l}Counting Crows{/l} met het nummer Holiday in Spain. {l}De Dijk{/l} won de oeuvreprijs voor Beste Nederlandse Artiest.

Ook veel buitenlandse acts vielen in de prijzen. {l}Joss Stone{/l}, {l}Jamie Cullum{/l}, {l}Maroon5{/l} en {l}Keane{/l} kregen allemaal een Edison. Andere buitenlandse winnaars waren Rammstein (alternatief), Angie Stone (r&b/hiphop) en Phil Collins (muziekdvd en oeuvreprijs).

Op 2 maart zendt de TROS een registratie van het event uit op Nederland 2.
Ster advertentie
Ster advertentie